rozmazanie tła... chyba nie pochodzi z aparatu
i ten szum na 4 też taki sztuczny![]()
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Mnie najbardziej podoba się trzecie. Ale też mam podejrzenia, że tło jest rozmazane w ps. Nie podoba mi się ten szum - lepszy byłby efekt ziarna błony filmowej. A tu link jak to zrobić w ps. http://www.olympusclub.pl/forum//viewtopic.php?t=5545
Ogólnie wszystkie zdjęcia b. dobre.
3-ka jakaś taka mistyczna nawet. Dwójka niezła , jedynka jakby bez ostrości. Generalnie ładne i nastrojowe.
IS 500 + osprzęt ; marny C 480
Pozdrawiam serdecznie - Yello 35
Hmmm... Trzecie, ale mam wrażenie, że to początek dopiero. Jeśli tam jest pies, to diabeł musiał Ci nacisnąć spust migawki.
Pozdrawiam. Dariusz Żak
Hmm albo mnie sie wydaje albo na pierwszym jest widoczna bardzo silna aberracja? czy co to jest, aberracja nie moze byc w takim miejscu
co to to fioletowe ?
poza tym reszta moze byc
Olympus e-300 | FujiFilm s304
To pozostałości tła. Było rozmywane w PSie. Jeśli się mylę to mnie popraw MAX.Zamieszczone przez deeper
Dokładnie tak.aranek
To pozostałości tła. Było rozmywane w PSie. Jeśli się mylę to mnie popraw MAX.
w pierwszym faktycznie przesadziles z tym tlem, sztucznie odcięte od pierwszego planu i efekt raczej kiepski, ciekawe 3 i 4 . a mam pytanie czy w 3 tez uzywales ps do rozmazania tla, bo zdecydowanie lepiej sie prezentuje nak na zdjeciu nr 1??
Uuu no to faktycznie fatalnie, 1 przez to jest do kitu, a jak wygladal oryginal ?
Olympus e-300 | FujiFilm s304