Witam,
czym i jak czyścić, żeby nie uszkodzić?
Witam,
czym i jak czyścić, żeby nie uszkodzić?
Anna Maria
Witam.
W moim przypadku po wyrwaniu dziecku karty od razu wycierałem ją o spodnie albo o koszulą którą miałem akurat na sobieA tak na poważnie to wszystko jedno. Chip jest metalowy więc nie grozi mu jakies uszkodzenie. Wystarczy jakaś szmatka może nieco wilgotna ale docelowo musi być wytarta do sucha.
Pozdrawiam.
mente et malleo
i u mnie takie problemy bywaja, czasem wystarczy wyciagnac na dluzszy czas akumulatory aby wyzerowala sie pamiec. najwazniejsze ze juz wszystko ok z twoim c 4000, bardzo sie ciesze ze forumowicze tak wnikliwie potraktowali ten temat
Witam,
kontynuując temat karty, właśnie do mnie "dotarło", że już nie produkują kart SmartMedia do Olympusa....
A w sklepie internetowym taka karta (128MB) kosztuje od 265,-zł do 290,-zł!!!
W zapasie mam 64MB, ale to o wiele za mało -jaka właściwie jest trwałość tych kart?
Warto kupić kartę dokąd są, czy raczej nastawić się na kupno nowego aparatu za 2-3 lata?
Będę b.wdzięczna za radę, bo obawiam się, że w miarę wyczerpywania zapasu kart, ich cena będzie rosła...
Anna Maria
Na Allegro karty 128MB dostaniesz okolo 100-110zl i mysle, ze wiecej niz 2x128+64MB nie bedzie Ci potrzebne. Ogolnodostepne sa dzis "fotokioski" gdzie zawsze mozna zgrac fotki na wakacjach na CD i tak zaiwezc je do domu.
BTW U mnie w C2020Z slot SM zabrudzil sie jakims paprochem, ktory zasonil najwyrazniej ktorys ze stykow w aparacie i wyswietlalo ciagle "Card Error" i nie pozwalalo nawet na format karty - a dzialala ona wszedzie indziej). Przedmuchanie wystarczylo (tak na przyszlosc dla innych uzytkownikow kart SmartMedia).
Pozdrawiam
Mikolaj
Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"
Dziękuję, z Allegro problem polega na tym, że poza opiniami o Sprzedającym, nie ma innej gwarancji, że towar zgodny z opisem, np. karta nowa, nie rozpakowana...
Co do zgrania na CD oczywiście racja, nie pomyślałam o tym, dzięki!
Anna Maria
Nie obawiaj sie zakupow na allegro. Jesli ktos ma ok 1000 opinii pozytywnych to w zasazie masz 100% pewnosci ze bedzie ok. Ja sam kupuje od 2 lat na allegro i nigdy nie zdarzylo mi sie nie dostac tego co zamowilem. Najpierw jak najwnikliwiej sprawdz sprzedawce i kupuj. Mozna trafic super okazje.
Pozdrawiam.
mente et malleo
Bardzo dziękuję za wszystkie porady, jestem już spokojna i nie muszę wydawać 280,-zł z czego się bardzo cieszę!
wpadłam w panikę, bo w moim "Olku" prawie się zakochałama nie stać mnie na nowego;
Serdecznie wszystkich pozdrawiam!!
Anna Maria
hmmmm, czy juz kiedys zdarzyło mi sie załowac ze nie jestem... odpowiedniem aparatem?Pozdrawiam i zycze udanych fotek
![]()
Dziękuję za życzenia, zapraszam na stronę www.bialyjednorozec.waw.pl, tam zamieszczam zdjęcia z mojego odpowiedniego aparatu![]()
Anna Maria