Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Prośba o pomoc! [C4000 awaria?]

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

czyszczenie

Witam,
    czym i jak czyścić, żeby nie uszkodzić?
    Anna Maria

| OlyJedi Awatar marecki
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Witam.
    W moim przypadku po wyrwaniu dziecku karty od razu wycierałem ją o spodnie albo o koszulą którą miałem akurat na sobie A tak na poważnie to wszystko jedno. Chip jest metalowy więc nie grozi mu jakies uszkodzenie. Wystarczy jakaś szmatka może nieco wilgotna ale docelowo musi być wytarta do sucha.
    Pozdrawiam.
    mente et malleo

Awatar nib
    Mieszka w
    poznań
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    i u mnie takie problemy bywaja, czasem wystarczy wyciagnac na dluzszy czas akumulatory aby wyzerowala sie pamiec. najwazniejsze ze juz wszystko ok z twoim c 4000, bardzo sie ciesze ze forumowicze tak wnikliwie potraktowali ten temat

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

A jaka trwałość karty?

Witam,
    kontynuując temat karty, właśnie do mnie "dotarło", że już nie produkują kart SmartMedia do Olympusa....
    A w sklepie internetowym taka karta (128MB) kosztuje od 265,-zł do 290,-zł!!!
    W zapasie mam 64MB, ale to o wiele za mało -jaka właściwie jest trwałość tych kart?

Warto kupić kartę dokąd są, czy raczej nastawić się na kupno nowego aparatu za 2-3 lata?

Będę b.wdzięczna za radę, bo obawiam się, że w miarę wyczerpywania zapasu kart, ich cena będzie rosła...
    Anna Maria

| OlyJedi Awatar strOOs
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria
    Na Allegro karty 128MB dostaniesz okolo 100-110zl i mysle, ze wiecej niz 2x128+64MB nie bedzie Ci potrzebne. Ogolnodostepne sa dzis "fotokioski" gdzie zawsze mozna zgrac fotki na wakacjach na CD i tak zaiwezc je do domu.
    BTW U mnie w C2020Z slot SM zabrudzil sie jakims paprochem, ktory zasonil najwyrazniej ktorys ze stykow w aparacie i wyswietlalo ciagle "Card Error" i nie pozwalalo nawet na format karty - a dzialala ona wszedzie indziej). Przedmuchanie wystarczylo (tak na przyszlosc dla innych uzytkownikow kart SmartMedia).

Pozdrawiam
    Mikolaj
    Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
    "Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Allegro...

Dziękuję, z Allegro problem polega na tym, że poza opiniami o Sprzedającym, nie ma innej gwarancji, że towar zgodny z opisem, np. karta nowa, nie rozpakowana...
    Co do zgrania na CD oczywiście racja, nie pomyślałam o tym, dzięki!
    Anna Maria

| OlyJedi Awatar marecki
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Nie obawiaj sie zakupow na allegro. Jesli ktos ma ok 1000 opinii pozytywnych to w zasazie masz 100% pewnosci ze bedzie ok. Ja sam kupuje od 2 lat na allegro i nigdy nie zdarzylo mi sie nie dostac tego co zamowilem. Najpierw jak najwnikliwiej sprawdz sprzedawce i kupuj. Mozna trafic super okazje.
    Pozdrawiam.
    mente et malleo

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Allegro...

Bardzo dziękuję za wszystkie porady, jestem już spokojna i nie muszę wydawać 280,-zł z czego się bardzo cieszę!
    wpadłam w panikę, bo w moim "Olku" prawie się zakochałam a nie stać mnie na nowego;
    Serdecznie wszystkich pozdrawiam!!
    Anna Maria

| OlyJedi
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    hmmmm, czy juz kiedys zdarzyło mi sie załowac ze nie jestem... odpowiedniem aparatem? Pozdrawiam i zycze udanych fotek

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Dziękuję

Dziękuję za życzenia, zapraszam na stronę www.bialyjednorozec.waw.pl, tam zamieszczam zdjęcia z mojego odpowiedniego aparatu
    Anna Maria