abc
abc
abc
Jak dla mnie katedra świetna, piękny wyszukany kadr, piękie oświetlona sama katedra na tle błękitnego nieba. Wygląda jak z bajki. Przesłania drugiej fotki jakoś nie rozumiem.
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
1. Ładne soczyste niebo i nawet ciekawy kadr. Chyba jeszcze więcej czarnej obwódki bym widział, ale pewnie już plecy były na ścianie.
2. Hmm...
"hans und helmut trinken vermut"
1. Bardzo fajna, ladne kolorki i ciekawy kadr. Ja bym moze tylko nie obcinal wierzcholka luku. No i te skrzynki troszke sie rzucaja w oczy - ale tego to juz sie za bardzo nie da zmienic![]()
2. Czyzby porownanie jakosci E-10 do E-500 ? Jak dla mnie troszke nie pasuje ...
Pozdrawiam, Robert
Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
... a jest ... żółta łódź podwodna ....
Wytłumacz się z obcięcia czubka naturalnej ramy. Byłoby super gdyby rama była cała a dołu mniej. A drugie naprawdę ciężko pojąć![]()
IS 500 + osprzęt ; marny C 480
Pozdrawiam serdecznie - Yello 35
abc
Fota pierwsza ładna. Mnie nie razi, jak przedmówców, ucięty czubek czarnej ramki. Bardziej przeszkadza mi za mało miejsca między czarnym łukiem, a krzyżami. Tam trochę oddechu i byłaby gitara. I może dobrze byłoby wyprostować walące się mury.
Pozdrawiam
abc
Hmmm... "popularny" problem dotyczący wielu pięknych zabytkowych miejsc - nie ma sie juz gdzie cofnąc... ech... W pierwszej fotce kłóci mi sie obcięcie wierzchołka łuku z gruboscią czarnego tła z prawej strony u góry ale rozumiem ze inaczej sie nie dało tym bardziej ze czas gonił. Moze nieco pomogłoby wyprostowanie efektu perspektywy?
Na drugiej fotce lśniący bruk jest efektowny ale jesli nie tylko on ma wzbudzac zachwyt to... reszta nieco zbyt ciemna
Ostatnio lubie bawic sie fotografowaniem wnętrz świątyń a te przewaznie są ciemne. Z tego co pamietam wnętrze katedry jest bardzo ciemne - robiłes tam moze zdjęcia? Niestety, ja tam byłem sporo przed nastaniem ery cyfraków ale chetnie zobaczyłbym efekty
Pzdr.