Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Wątek: Nowe szkła

jacek2004
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Setka
    Może tak trochę off topic, ale mam pytanie do szanownego gremium E systemu(do którego zresztą dołączyłem nabywając drogą zakupu E1). Otóż, zauważyłem lekkie winietowanie w E1 z 14-54, na pełnych otworkach, ekhm.... czy to normalne???
    jak się robi fotki białym scianom, to tak, normalne Jak bardzo komuś to przeszkadza to można w menu właczyć tryb usuwania winiety, ale wtedy lepiej nie robić zdięć seryjnych Bo można usnąć czekając na zapis fotrk na kartę.

Mieszka w
    Płock
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Setka
    Może tak trochę off topic, ale mam pytanie do szanownego gremium E systemu(do którego zresztą dołączyłem nabywając drogą zakupu E1). Otóż, zauważyłem lekkie winietowanie w E1 z 14-54, na pełnych otworkach, ekhm.... czy to normalne???
    Oj normalne, normalne tu niestety zuiko zoom doskonały nie jest, ale się naraziłem
    Pozdrowionka

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    przed zakupem naczytałem się o tym usuwaniu winiety, cudownej redukcji szumów itp. usuwanie winiety nie daje za wiele, redukcja szumów w aparacie wpływa na spadek ostrości fotki, więc lepiej zrobić to potem na kompie.

po zakupie nawłączałem wszystkiego i po zrobieniu serii fotek mało mnie krew nie zalała. powyłączałem wszystko w diabły, używam tylko noise reduction do nocnych, lekkiego wyostrzania do JPEG'ów i jest dobrze.

Zwycięzca OlyRulez
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL
    przed zakupem naczytałem się o tym usuwaniu winiety, cudownej redukcji szumów itp. usuwanie winiety nie daje za wiele, redukcja szumów w aparacie wpływa na spadek ostrości fotki, więc lepiej zrobić to potem na kompie.

po zakupie nawłączałem wszystkiego i po zrobieniu serii fotek mało mnie krew nie zalała. powyłączałem wszystko w diabły, używam tylko noise reduction do nocnych, lekkiego wyostrzania do JPEG'ów i jest dobrze.
    ..zawsze masz jeszcze jedna opcje - sa specjalne filtry ND do szkiel szerokokatnych ktore sa przyciemnione tylko na stodku i w ten sposob likwiduja problem.... tylko nastepny problem np. Heliopan 67mm tego typu kosztuje mniej wiecej tyle co twoj obiektyw..
    Pozdrawiam
    Coral

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dorian
    Wreszcie Sigma udostępnia do 4\3 obiektywy ze swojej wyzszej pułki jeśli cena będzie lepsza od ZD to mam parę szkiełek upatrzonych. Trochę się pospieszyłem z zakupem40-150 teraz 70-200sigmy jest się nad czym zastanawiać, choć cena pewnie 1500-2000pln.
    Rozpoczecie produkcji obiektywow przez Sigme wzmocni pozycje systemu na rynku.
    E-500 sprzedaje sie duzo lepiej niz E-300 i E-1
    Najgorsze jest pierwsze 10 000 tys zdjec !!!

Mieszka w
    Bialystok
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    KAROOLo zakupie nawłączałem wszystkiego i po zrobieniu serii fotek mało mnie krew nie zalała. powyłączałem wszystko w diabły, używam tylko noise reduction do nocnych, lekkiego wyostrzania do JPEG'ów i jest dobrze.
    Mozesz mi podać gdzie w menu jest funkcja usówania winiety bo nie kojarzę.Mam wersję 1,4.

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez anwas
    KAROOLo zakupie nawłączałem wszystkiego i po zrobieniu serii fotek mało mnie krew nie zalała. powyłączałem wszystko w diabły, używam tylko noise reduction do nocnych, lekkiego wyostrzania do JPEG'ów i jest dobrze.
    Mozesz mi podać gdzie w menu jest funkcja usówania winiety bo nie kojarzę.Mam wersję 1,4.
    funkcja SHADING COMP.
    było sobie życie

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Coral:

napisałem "przed zakupem / po zakupie" - to było dawno temu, w fazie testowania. leję na tą śladową winietę i na szumik. aparacik jest świetny i nie mam pytań.

anwas:

prześpij się z instrukcją, to pomaga.

p.s. chcecie zobaczyć winietę, to szukajcie sampli z FZ-30 albo Pro1...

Mieszka w
    Bialystok
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    A faktycznie...Dzięki.Chyba zamiast spać poczytam

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andytown
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria