abc
abc
A ja inaczej to widzę. Moim zdaniem fotka od podstaw ustawiana !. Dlaczego facet siedzi bokiem? (inaczej pies nie był by widoczny?) Nie jest to pozycja do konsumpcji tym bardziej do palenia! gościu pali papierosa i się całuje? to głupie i nie bardzo (chyba że przekazują sobie dyma po studenckua pozatym jest raczej praworęczny (zegarek na lewej) to dlaczego trzyma papierosa w lewej ? jeśli jest leworęczny to pozycja w jakiej siedzi przeczy temu jak również brak przyborów do jedzenia. A talerze puste.
Teraz pies: po pierwsze jest w tej pozie pod przymusem - jak się dokładnie wpatrzycie to widać smycz wchodzącą gdzieś pod stół, natomiast sam pies patrzy nie na parę tylko gdzieś za plecy kobiety. Nie jest to więc naturalna scena. Emocje czyli rzecz najważniejsza: na tym zdjęciu fajne ujęcie emocje żadne kojarzy mi się ta fota z dzisiejszymi niskobudrzetowymi filmami naśladującymi na siłe lata 20 -ste
pozdrawiam
Olympus c-725uz
Co jest nie tak w tej fotce... ? Oczywiście chodzi mi o ocenę zdjęcia
Olympus c-725uz
excel,
Zdjecie w sposob naturalny dopelnia Twoją relacje. Widać, ze jak na wystawę fotograficzną, to ruch był spory. Postacie są poruszone, a więc trudno było - niedostatek światła, długie czasy migawki.
orygami,
W tym okresie, w którym Bresson wykonał fotkę (musiało to być przed 1973 rokiem, gdy wycofał się z czynnego uprawiania fotografii) kultura dopuszczała palenie w sytuacjach o wiele bardziej intymnych towarzysko niż na tym zdjęciu, a więc Twoj wniosek o nienaturalności całowania z papierosem jest błędny.
Także wywody o praworęczności chłopaka, o psie, który nie patrzy we właściwą stronę, o pustych talerzach (przecież nie sa puste) są dziwaczne, niespojne (nielogiczne), dowolne.
Pzdr, TJ
heh...
Wyciągam tylko wnioski z tego co widzę. Pies (powiększ sobie tę fotkę) patrzy w górę i nie na parę tylko na kogoś kto stoi za kobietą - tak to wygląda - nie wiadomo przecież czy tam ktoś jest ale na 100% nie patrzy na parę. A propo praworęczności tak to wygląda i jeśli ty jesteś również praworęczny to zapewne nosisz zegarek na lewej ręce czyż nie ? Palenie fajna żecz może i w tym okresie nie było to takie drażniące ale co do tależy się nie zgodzę i świadczy to o ustawianiu zdjęcia dlaczego ? ponieważ są puste a serwetka przy tależu dziewczyny zmięta. Czyli prawdopodobnie jadła.
Pies ze smyczą pod stołem świadczy tylko o tym że niewygodnie byłoby mężczyźnie jeść z plączącym się zwierzęciem między nogami. Każdy w naturalnym odruchu by albo przegonił psa z drugiej strony lub przypiął smycz w innym miejscu a nie męczył się w takiej pozycji na krześleale to tylko moje odczucia o sztuczności zdjęcia być może było naturalne ale mnie jakoś te szczegóły rażą.
pozdro.....
Olympus c-725uz
orygami,
Przyjmuję do wiadomości Twoją argumentację. Dalsza dyskusja mogła by się przerodzić w przepychankę.
Pzdr, TJ
abc
excel
Spokojnie - nie chciałem nikogo na forum obrazić a już napewno nie doprowadzić do kłutni. Ot tak sobie rozmyślałem.
A tak już całkiem serio to faktycznie jest tu uchwycona chwila tak jakby przywitanie. Gościu podchodzi ściąga kapotę i siada boczkiem witając się z kobietą. Tak to widzę.
Pozdrawiam
Olympus c-725uz