Ładnie zmiękczone i zimna kolorystyka ale mamy -20. 1 trochę pszeszkadzają włosy na prawym oku. 2 zdecydowanie lepiej, naturalniej. Popracuj trochę nad dłonią modelki w portrecie ta pięść przyłożona nie bardzo pasuje do delikatnych zdjęć.
Ładne i ładnaTylko patrz jaki śmieszny kolor ma kciuk na drugim
![]()
IS 500 + osprzęt ; marny C 480
Pozdrawiam serdecznie - Yello 35
pierwsze moze lepiej byloby w innej tonacji...
drugie mi sie nie podoba, za duzo ciemnego i jakis dziwnych kolorow nawet na glamour
pozdro
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
abc
oczywiscie, ze nie.Zamieszczone przez excel
serdecznie dziekuje za Wasze komentarze, wszystkie je analizuje.
pozdro!
camedia 720 uz
eos 350 d + 18-55 + 75-300 usm +velbon cx 440
ech... no jestem ostatnio chyba bardziej krytyczny. To pewnie przez te mrozy![]()
Nie lubię takich zdjęć - to już chyba mówiłem. Dla mnie to są figury woskowe, ale to kwestia gustu. Może jakby to było zdjęcie jedno z wielu np. do katalogu pierścionków zaręczynowych to może jeszcze by uszło, ale tak wyjęte z kontekstu, to nie bardzo. Na drugim bardzo mnie razi prawe oko które gdzieś poleciało, nie wiem co tam jest z tej prawej strony, ale nie wyglada to ani ładnie, ani filuternie. Na plus kompozycja może poza już wspomnianym kciukiem który wbija się jakoś centralnie w monitor, raczej bym go schował w dłoń.
pozdrowionka
Ciekawa próba, choć osobiście nie przepadam za takim obrazem.
To co mi nie pasi to trochę nienaturalna poza - głównie przez tą rękę.
"hans und helmut trinken vermut"
Może modelka chwilę wcześniej obierała orzechy?Zamieszczone przez Yello_35
![]()
![]()
Lubię miękkie portrety. Pierwsza fota wyszła monochromatycznie i bardziej mnie przekonuje. Napisz, czy to rozmycie powstało w PS, czy walczyłeś z pończochami, wazeliną itp?. Moim zdaniem to chyba w PS. Tochę przesadziłeś z tym rozmyciem, gdyby było mniejsze, byłoby może bardziej subtelnie.
Faktycznie ta pięść nie pasuje to ładnej pani.
Czy nie użyłeś za krótkiej ogniskowej? Ręka modelki wydaje mi się nieproporcjonalnie duża w stosunku do twarzy. Napisz jaka była ogniskowa i z jakie odległości zrobiłeś portret. Na drugim mogłeś w PS zlikwidować czerwoną kropkę (krostę?) na palcu środkowym.
Pozdrawiam
RF - palila cygaro
a jak Wam sie podoba "ciepla wersja" ?
camedia 720 uz
eos 350 d + 18-55 + 75-300 usm +velbon cx 440