to body jest plastikowe ?Zamieszczone przez blady
to body jest plastikowe ?Zamieszczone przez blady
było sobie życie
a jakie ma to znaczenie ze jest plastikowy? Plastik przepuszcza wode i uszczelki sie nie trzymaja takiej obudowy???
Własnie doczytałem że E-330 nie kręci filmów....![]()
blady:
tak, ale tylko w zestawie WATER PROOF z dołączonym przezroczystym parasolem...
filmy kręci, 3 fps, 7 MPIX (lepiej niż HDTV), tylko limit jest do kilku sekund i brak dźwięku...
Niestety jeszcze trzeba poczekać, aby dowiedzieć się rzeczy najważniejszej!!!--CZY OLYMPUS WYCIĄGNIE dobre kolory i dynamikę z nowej matrycy podobnej do CMOS???
KaarooL: Po cholerę Ci USB2 w aparacie--z pewnością Cię stać na czytnik!
Lepiej wystrzegać się podłączania aparatu do komputera--jeden mi wybuchł (C-3000)i spalił się doszczętnie...
Panowie najwazniejsza bedzie jakosc zdjecbo przypuszczam ze nastepca E-1 bedzie mial taka sama matryce! IMO ten 330 to taki tester rynku i możliwości - podejrzewam ze Olek od dluzszego czasu pracowal nad tym rozwiazaniem i nad nowymi matrycami i jak juz mial zadowalajce efekty to wypuscil to (szybko po e500) w body po e300 po malym faceliftingu! Dostosowal produkcje e300 do e330 i chcial jak najszybciej powiadomic o tym swiat bo konkurencja nie spi a teraz na swiecie jest prawziwy bum na dslry!!! Podejrzewam ze e330 pokaze kilka bledow ktore zostana poprawione i wszystko to bedzie wrzucone do nowego olka semiprofi czy cos w tym stylu
Na nastepce E-1 trzeba poczekac bo poewnie olek walczy ze wstawieniem stabilizacji itd Olek nie moze pozwolic sobie na bledy przy nowym profi body bo go konkurencja zje - lepiej poczekac i miec cos dopracowanego
![]()
Nooooo, to zupełnie zmienia, postać rzeczy....Zamieszczone przez KaarooL
a tu akurat mogliby się bardziej postarać jak ma być konkurencja do R1filmy kręci, 3 fps, 7 MPIX (lepiej niż HDTV), tylko limit jest do kilku sekund i brak dźwięku...
A co do dynamiki i kolorów to blado mi to wygląda, ale nie chcę zapeszać i nie będę rozwijał myśli - poczekam na więcej zdjęć z E-330.
irek50:
jedni lubią tak, inni inaczej. mamy rok 2006 i USB o prędkości standardu 1.1 uważam za porażkę. za niewygodne uważam korzystanie z czytnika przy każdorazowym przewalaniu fotek. z racji budowy złącza CF myślę, że nie jest to zdrowe dla tych pinów... to moje zdanie, możesz mieć inne -> wprawdzie mamy katoland, ale to teoretycznie wolny kraj.
mówisz że OLEK 3000 popłynął??? może miał już swoje latka... podłączałeś przepisowo czy na żywca, przy odpalonym aparacie?
a jejdnak konkurencja dla E-500, szumy zniwelowali dzięki nowej matrycy... pytanie tylko co zepsuli?![]()
Oho... E-330... Z kadrowaniem na LCD... Dżihaad zbliża się wielkimi krokami do wojen systemowych...
Na twarze niewierni, giaury, gady plugawe...
Jeden jest Olympus, a E-330 jest jego Prorokiem...
- Kurde, chyba za długo siedziałem na planówce dzisiaj ... <twisted>
I nan sprawa, ze jakoś tak, po raz pierwszy popatrzyłem na mojego E-1 jakby nieco krzywo... Może by tak zamienic na to nowum?
Kurde, no zadziwia mnie ta firma... Jak tak dalej pójdzie to przy premierze nastepcy E-1 pójde na dół do fotopstryków i zarżne jakiegoś Canoniera, albo Nikonowca na ofiarę...
E1 & G1 | Lublin nad łąką przysiadł. Sam był. I cisza.
NO to OLEK ma nową matryce . Spełniły się moje przekleństwa na Kodaka . HUUUURRRRRAAAAA