Strona 21 z 35 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 345

Wątek: Olympus E-330

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Zwróciłbym uwagę jeszcze na automatyczny balans bieli i różnice pomiędzy E-330 i E-500.

E-330 jakoś ociepla budynki, a E-500 daje te same elementy na zdjęciach bardziej białe. Ponieważ nie wiem jak naprawdę wyglądała biel w zastanym świetle trudno mi jednoznacznie wyrokować które zdjęcia z nad zatoki są bardzie poprawne, odwzorowanie kolorów na tablicach testowych podoba mi się bardziej z E-500, natomiast szczegóły rzeczywiście wychodzą zauważalnie lepiej w E-330 i E-330 tak jakby ma mniejszą tendencję do prześwietlania jasnych partii.

Michael_23
    Gość

Cena E-330

Forum czytam od kilku miesięcy, w związku z planowanym zakupem OLYMPUSA. Już byłem zdecydowany na E-500 gdy pojawiły się zwiastuny o E-330. Czytałem Wasze wcześniejsze rozważania o cenach i cena do 4.000 zł w Polsce za body z kitem była dla mnie akceptowalna. Ale po ostatniej lekturze: http://dpreview-cnet.com.com/Olympus...-31675515.html

wychodzi ponad 4.600 zł w USA... O ile cena wzrośnie w Polsce ?
    Robi mi się gorąco...

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    boszzeeee... to chyba niemożliwe

Michael_23 - nienerwowo poczekaj do marca jak masz cierpliwość. To są dopiero zwiastuny przed premierowe więc może będzie lepiej. A jak nie to E-500 też nie jest taki znowu dużo gorszy od E-330

Michael_23
    Gość
    Cierpliwość mam
    Mój Nikon mam nadzieję też, choć zrobił już 35.000 zdjęć.
    Na pewno będę czekał nie tylko do marca, ale może dłużej, by cena spadła, myślę, że to nastąpi około czerwca (początek "sezonu" letniego).

Mieszka w
    NY
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Witam wszystkich

Do mnie wlasnie zmierza zamowiony e-500 z dwoma obiektywami Na e-330 nie czekalem , zbyt maly to skok by byl wart az takiej doplaty w stosunku do poprzedniego modelu...

Jak dla mnie zaden ekran LCD, nawet ruchomy, nie zastapi wizjera TTL.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Wiam wszystkich na forum. Piszę tu pierwszy raz więc z góry dziekuję za wyrozumiałość gdyby coś było nie tak. Ale do rzeczy. Przymierzam się do kupna nowego aparatu. Byłem zdecydowany na E500 ale ten E330 trochę namieszał.
    Czy nowy odel oznacza że 500 będzie wycofana z produkcji czy jest to tylko uzupełnienie oferty o bardziej rozbudowany model?

to raczej uzupełnienie oferty

E500 ma dopiero około 3 miesięcy

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andytown
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria

Re: Cena E-330

Cytat Zamieszczone przez Michael_23
    Forum czytam od kilku miesięcy, w związku z planowanym zakupem OLYMPUSA. Już byłem zdecydowany na E-500 gdy pojawiły się zwiastuny o E-330. Czytałem Wasze wcześniejsze rozważania o cenach i cena do 4.000 zł w Polsce za body z kitem była dla mnie akceptowalna. Ale po ostatniej lekturze: http://dpreview-cnet.com.com/Olympus...-31675515.html

wychodzi ponad 4.600 zł w USA... O ile cena wzrośnie w Polsce ?
    Robi mi się gorąco...
    nie obawiaj się ,.,, to jest gorąca cena... za 2-3 miesiace wszystko wskazuje na to ze cena z kitem e-330 wyniesie 3600-3700 zł, a podwójnego kita ok 4000 zł.....

Cena sugerowana w USA wynosi 999$ i jest równa cenie sugerowanej 350d.... tylko trzeba trochę czasu na zejście cen
    Próbowałem już wielu kochanek i zawsze wracam do OLI

www.fotochwila.pl - zdjęcia ślubne, portrety

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andytown
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    24 lutego rusza sprzedaż w Japonii

U nas pewnie będzie gdzieś pod koniec marca
    Próbowałem już wielu kochanek i zawsze wracam do OLI

www.fotochwila.pl - zdjęcia ślubne, portrety

| OlyJedi
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    To e500 musi staniec na bank do 2500 za dual kit zeby zroznicowac "klasowo" te dwa aparaty IMO jak zacznie sie produkcja 330 na duza skale to 300 zniknie i na jej miejsce wstapi 500 z podobnymi cenami bo ludzie dajac troche wiecej za 330 niz za 500 musze wiedziec ze LCD kosztuje zreszta producenci juz tyle sobie odbijaja na dslrach ze kolejne modele wporowadzane sa z coraz nizszymi cenami via nikon d200 czy aktualna cena za d7d gubo ponizej 3000 zł :P pamietam cene za canona 1d w granicach 50k podejrzewam ze kolejne profi body olka wejdzie z cena w granicach tych 6k a kolejny entry level ponizej 2k sorry za wywod i OT za rok na komunie kazdy malolat bedzie latal z cyfrowa lustrzanka tak jak to bylo 30 - 40 lat temu

edit:
    no w Japonii cena za 330 to na nasze 3240 zł jak dobrze policzylem

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów