Strona 20 z 35 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 345

Wątek: Olympus E-330

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez blady
    można zobaczyć jak ładnie wygląda E-500 + 14-54mm + FL-50 w kadrze z E-330
    z filtrem UV B+W
    było sobie życie

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zabłudów
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Jeśli chodzi o szumy, to poziom konkurencji. Zwróćcie jednak uwagę, że zrobiło się lekkie "mydełko" w porównaniu do E-300. W pewnym sensie to też poziom konkurencji Czyli nie ma nic za darmo. Dziwi mnie jednak takie same "mydełko" z E-500 przy szumach porównywalnych z E-300?

jacek2004
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Joki
    Dziwi mnie jednak takie same "mydełko" z E-500 przy szumach porównywalnych z E-300?
    Bo w E-500 na wyższych czułościach (od ISO 800 włacznie) zastosowano bardziej agresywne algorytmy odszumiające. Moim zdaniem E-500 zdziebko mniej szumi niż E-300, ale niestety pojawia się mydełko.

Awatar ov_Darkness
    Mieszka w
    z Mroku...
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Witam wszystkich!

Forum śledzę już od kilku miesięcy, w związku z planowanym zakupem E-1.

Ten maluszek mnie zaciekawił, daje pewne pojęcie o tym, co pokażą następne, wyższe modele dSLR'ów Olka.
    Portrety w ISO800 wyglądają dość obiecująco, chociaż jak to określił pewien mój znajomy- "mydło jak w 350D".
    Niestety redukcja szumów jest przesadzona. Mam nadzieję, że E-30 i E-3 nie będą miały aż tak silnych algorytmów.
    Z wielką niecierpliwością czekam na sample ze stałek, a najchetniej ze szkieł M42.

Podsumowując: Matryca porządna, konstrukcja ciekawa, szumy w 100% akceptowalne (przynajmniej dla mnie)- ich korekcja natomiast nie.
    Czekam na E-30.

EDIT: Obejrzałem zdjęcia w szopie...
    Praktica BC1 + trochę szpeju.

Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    ztarcie puch e330 kontra e500 od zdjęć na podobnych ISO po cropy

http://dc.watch.impress.co.jp/cda/re...2/08/3156.html
    było sobie życie

Awatar Moog
    Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    jak olympus twierdzi nie będzie produkowany grip do E-330, teraz mnie ciekawi czy będzie pasował HLD-3

robin102
    Gość
    fotomic załadowalem sobie te foty na kompa i nie jestem pewien czy te z E330 są lepsze, nie przekonują mnie jakoś, może to jakieś krzywe przyzwyczjenie.A poza tym nie były robine w tych samych warunkach oświetleniowych.

Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robin102
    fotomic załadowalem sobie te foty na kompa i nie jestem pewien czy te z E330 są lepsze, nie przekonują mnie jakoś, może to jakieś krzywe przyzwyczjenie.A poza tym nie były robine w tych samych warunkach oświetleniowych.
    szczerze to ja nie wiem co o nich myśleć IMO tak jakby z e500 były jakies lepsze :/ ale nie wiem, później jeszcze raz na spokojnie przejrze.
    było sobie życie

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Tu macie pełne porównanie fotek z E330 i E500 od ISO 100 do 1600. http://www.swiatobrazu.pl/index.php?s=13361
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

jacek2004
    Gość
    Moim zdaniem, po ogladnięciu zdięc z linka fotomic'a i swiataobrazu E-330 lepiej naświetla w światłach. Lepiej oddaje w nich szczególy (odblaki wody na statku i faktura jasnych nici). Natomiast mam mieszane uczucia do szumów E-330 na 800 chyba źdiebko lepsze niż E-500 ale przy 1600 E-500 jest lepsze w szumach. No i na wyższych iso E-500 daje bardziej ostry obraz.

Podsumowując mi podoba się niskie Iso w E-330.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów