Strona 2 z 35 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 345

Wątek: Olympus E-330

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Azazel
    Sądząc po wynikach sprzedaży Olympus chyba nie wie co robi, a szkoda bo system 4/3 zapowiadał się ciekawie , narazie Olympus zmierza sciężką KonikiMinolty i jak dalej tak pójdzie odpadnie z rynku.
    A byłoby bardzo szkoda bo Nikon i Canon samotni na placu boju niczego dobrego nie wróźą.
    FUD? Bo jeśli nie, to zapewne potrafisz podać jakieś konkrety, poza danymi finansowymi sprzedaży aparatów z Olympusa, które wszyscy znają?

Olympus to bardzo duża firma, a udział KM w rynku był o rząd wielkości mniejszy. KM wystartowało również dwa lata później.

Olympus jednak zawsze kroczył swoją drogą i niespiesznie rozwijał obmyślone własnym sumptem technologie. I - jak na razie - dobrze im idzie.

Bez defetyzmu, proszę.

Mieszka w
    Gliwice
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Fakty są takie , że na 100 sprzedanych lustrzanek cyfrowych a te generują nawiększe zyski i pozwalają pozyskane środki przeznaczyć na inwestycje , 96 pochodzi ze stajni Canona i Nikona - w sektorze profesjonalnym tylko Canona oraz z znacznie mniejszym stopniu Nikona. ( dzięki doskonałym 1DmkII N oraz 1DS MKII).

To że Olympus produkuje doskonałe aparaty wiemy, wkońcu je mamy.
    Szkła 14-35 - jak nie było tak niema - a już rok mija jak świat wieści obiegły o nim , 35-100 jest droższy jak 70-200 f2.8 IS Canona - a miał być tańszy. Mamy profesjonalny , telecentryczny system bez podstawowych dla profesjonalistów i nie tylko szkieł.
    Obiektywnie jednak patrząc Canon i Nikon ucieka, i technologicznie i finasowo.

Nie tylko ja ale wy Wszyscy zainwestowaliście w 4/3 swoje środki , dlatego mnie martwi i zastanawia scieżka jaką podąża Olympus , albowiem świadczyć ona będzie o przyszłości 4/3, myślę iź nie tylko mnie.

Nie piszmy o innej dochodowej działalności OLY, wiemy o tym wszyscy, jak równieź o tym , iż z elementarnych praw ekonomi wynika iż jeśli działalność nie przynośi zysku się ją likwiduje.
    Pozdrawiam
    Robert

Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    System 4/3 ma trzy lata. Przez ten czas powstało kilkanaście obiektywów i trzy body. Wedgłu mnie to nie jest mało, to po pierwsze; po drugie zaś wstrzęmieźliwość Olympusa względem wypuszczania nowych produktów pozwala dobrze sądzić o ich - tych produktów - jakości. Canon wypuścił - do tej pory - pięć obiektywów do lustrzanek cyfrowych, z czego trzy są przyzwoitej jakości, żadna zaś z serii L. Body zaś Canon wypuszcza więcej, co - w moim rozumieniu - jest strategią mającą na celu wyciągnięcie jak największej ilości pieniędzy (sic!) od sfrustrowanych i goniących za nowościami klientów.

To, że obiektywy Olympusa są drogie - to fakt, niemniej, dla amatora wystarczą te, które są w przystępnej cenie, jak np. 14-54 czy 50-200 plus makro i mamy pełen zakres ogniskowych. Do widoczków można sobie dorzucić 11-22 i mamy zestaw na całe życie. Odbiorcą 35-100 nie jest zaś amator, a profesjonalista - jemu koszt się zwróci.

Ten rok będzie przełomowy dla Olympusa - w dobrym tego słowa znaczeniu. Czuję, że E-330 będzie rewelacją. Oby tylko jego wprowadzenie nie zaszkodziło E-500.

Nie tylko ja ale wy Wszyscy zainwestowaliście w 4/3 swoje środki , dlatego mnie martwi i zastanawia scieżka jaką podąża Olympus , albowiem świadczyć ona będzie o przyszłości 4/3, myślę iź nie tylko mnie.
    Może więc sprzedaj aparat i zainwestuj w Canona? Jak dla mnie - nawet jeśli Olympus zaprzestanie produkcji lustrzanek, to mój E-1 będzie nadal robił świetne zdjęcia, a ja będę się nim cieszył.

robin102
    Gość
    AzazelMasz racje !!! Oly zaniedbał pierwsza ligę i wyłoży sie tak jak KM (dział foto)Jak dotychczas to niby mają 15% rynku , ale jakiego ??? amatorskiego i o zgrozo hipermarketowokomunijnego. Czyżby tylko na tym Olympusowi zależało. Moim zdaniem menadżerowie kroczą własną drogo do przepaści. Podobno taki E-300 (którego posiadam) jest-był najgorzej sprzedającym się aparatm w histori firmy SHIT !!!

Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robin102
    Masz racje !!! Oly zaniedbał pierwsza ligę i wyłoży sie tak jak KM (dział foto)
    Hm.

To co tu jeszcze robisz? ;-)

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Będziecie jeszcze zaskoczeni dodatkową funkcjonalnością tego "aparaciku". Od dawna Olek nie miał nic równie ciekawego w swojej ofercie.
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    olek musial cos wymyslec, zeby pozyskac kase na R&D - mysle, ze ten aparat trafi szczegolnie do tych ktorzy po zakupie lustrzanki reaguja nastepujaco:

Kod:
    - Ccagle naciskam ten guziczek od lcd a pojawia m sie i znika jakies durne menu ..
    - a co chcesz zobaczyc ? obraz na zywo z obiektywu ?
    - TAK 
    - ....
    pozdrawiam
    K.Gajda (cra3y)

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez cra3y
    olek musial cos wymyslec, zeby pozyskac kase na R&D - mysle, ze ten aparat trafi szczegolnie do tych ktorzy po zakupie lustrzanki reaguja nastepujaco:

Kod:
    - Ciagle naciskam ten guziczek od lcd a pojawia m sie  i znika jakies durne menu ..
    - a co chcesz zobaczyc ? obraz z obiektywu ?
    - TAK 
    - ....
    Ale to nadal będzie lustrzanka, a nie podróbka Sony R1.
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

Mieszka w
    Gliwice
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Igrabun - posiadanie takiego czy owego aparatu to jeszcze nie fanatyzm i religia - ale ty masz z tym jak widać problem.
    Nie ty jestes decydemtem w kwesti sprzedaży aparatu i ewentualnej inwestycji w Canona.
    Żyjemy w wolnym demokratycznym kraju a to jest forum publiczne "pytania typu co tu jeszcze robisz" zadaj sobie.
    Fakty są jakie są - a rzeczywistość pokaże kto miał racje.
    Jeśli szkła i następca e-1 nie pojawią się szybko i nie będą lepsze od 1dmkII to źle to widzę.
    Powiedz jaki sens jest kupić i tak nie do dostania 14-35 czy 35-100 do korpusu gwarantującego 3kl/s ?.
    To wszak najcześciej stosowane ogniskowe z szybkostrzelnymi korpusami ale tych teź brak.

Mniej fanatyzmu wiecej obiktywizmu życzę.
    Pozdrawiam
    Robert

robin102
    Gość
    RadioErewanPewnie jak każdy olek będzie miał kupę wodotrysków wyprzedzających konkurencje , a używanych z rzadka albo wcale. Choć taki LCD do kadrowania to osobiście by mi się przydał bo lubię ujęcia z pułapu ziemi lub wody , bez tego ani rusz. Tylko ,że to nie będzie już klasyczna lustrzanka i w ten sposob nigdy nie trafi do szerszego grona klientów.
    A wygląda o JENY !!! feeeeee. Wyznawcy N. i C. już pukają się w czółko.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów