Strona 18 z 35 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 345

Wątek: Olympus E-330

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Jacek pewnie rześ to na CF wyczytał
    było sobie życie

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RobertW3D
    Powiedziałbym, że nawet bardzo dużo - za tą cenę (jeszcze) można kupić E-1 z dużo lepszym obiektywem ... lub E-500 DZ KIT + 2 karty pamięci.
    Czy wg Was za ten bajer warto jest placic przynajmniej te 600-700zl wiecej ?
    Cena E-330 jest za duża o te właśnie 600-700 zl, za te pieniądze, można kupić, coś takiego:
    http://www.zigview.pl/index.php?0
    i cena w sklepie: http://www.onephoto.pstryk.pl/opis.php/4489

I mamy podgląd bez przełączania się między jakiś tryba A czy B, AF działa też nabieżąco non-stop. Nie wiem jak ta nakładka sprawdza się i jakiej jakości podgląd udostępnia, no ale jak będę miał ciśnienie na dodatkową funkcjonalność to zawsze mogę sobie dokupić do swojego e-500 taki wynalazek bez kupowania nowej puszki E-330.

Jacek skąd wziąłeś cytat tego hajper kryształa?

jacek2004
    Gość
    balady
    1. cena ZIG'a od 829zł (z rabatem)
    2. rozdzielczość 176x220 pix czyli niecałe 40tys vs 250tys w E-330
    3. jak to będzie się spisywało w ciemnościach tzn czy kamerka ZIGa co zobaczy w wizjerze, w E-330 sumowane jest 9 pixeli
    4. jak gługo to pociągne na akku? czyli ogólnie sprawa zasilania. Podejrzewam ze ZIG ma wbudowany akku na stałe i trzeba go zdiąć i doładowywać, a w E-330 wkładam zapasowy BLM-1 i po kłopocie

tyle mi się pojawiło znaków zapytania.

Cytat jest ze świata obrazu

| OlyJedi Awatar RobertW3D
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jacek2004

Cytat jest ze świata obrazu
    Juz chyba tu usunęli, bo jakoś nie mogę wypatrzeć tego "kwiatka"
    Ale co ciekawe jest tam na stronie link do tego samego filmu co podał Radek - czyżby to tylko przypadkowa zbieżność ?

Pozdr.
    R.
    Pozdrawiam, Robert
    Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
    ... a jest ... żółta łódź podwodna ....

jacek2004
    Gość

Mieszka w
    Tomaszów Maz.
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Kiedyś myślałem o zakupie ZIGa ale producent nie uwzglednił luster olympusa.

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dorian
    Kiedyś myślałem o zakupie ZIGa ale producent nie uwzglednił luster olympusa.
    Jest to jakaś alternatywa dla podglądu jak w E-330, ale Jacek wymienił chyba wszystkie wady, które mogą dyskwalifikować praktyczne zastosowanie nakładki. Jeśli ZIG się nie sprawdza to może ktoś wymyśli lepszą nakładkę, o ile nowatorskie rozwiązanie w E-330, znajdzie uznanie wśród nabywców i przyjmie się na rynku.

Ja bym wolał mieć taką nakładkę, która działa cały czas z włączonym AF...

Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez blady

Ja bym wolał mieć taką nakładkę, która działa cały czas z włączonym AF...
    Ale podgląd w E330 też działa cały czas z włączonym AF - w trybie "A"
    Tryb "B" jest dla bardziej profesjonalnych zastosowań ;)

| OlyJedi
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    ZIG nie da Ci powiekszenia dla makro, nie ma takiej rozdzielczosci, nie ma tak dobrego LCD i zwizanej z tym jakosci obrazu, nie schowasz go w 2 sekundy, nie ma do niego przystosowanej obudowy podwodnej i przynajmniej milion powodow dla ktorych IMO taki ZIG to jak piate koło... protezom mowie nie :P

E330 nie moze na starcie kosztowac "dużo" bo bedzie ciezko! Ciekawe tylko o ile cene podniesa te 2 matryce bo poza tym E330 to taki prawie E300 i LCD od E500 z pewnie tansza w produkcji obudowa niz E300 ale za to z dwoma matrycami w tym jedna nowa! Tak wiec cena takiej puszki u nas to jakies 2000 ~ 2200 zł + nadwyzka za te dwie matryce + kit + nowosc = 3600 zł maks za kita ! A to wszystko IMHO

Mieszka w
    3Miasto
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Jacek 2004, podziwiam Ciebie za upór w oświeceniu ludzi na tamtejszym forum, osobiście bym nie miał takiego zaparcia. Przeczytałem kawałek do którego podałeś link i okazało się, że i tak jakiś dzieciak Ci nawrzucał na końcu.
    Pozdrawiam,
    Marek

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów