Jacek pewnie rześ to na CF wyczytał![]()
Jacek pewnie rześ to na CF wyczytał![]()
było sobie życie
Cena E-330 jest za duża o te właśnie 600-700 zl, za te pieniądze, można kupić, coś takiego:Zamieszczone przez RobertW3D
http://www.zigview.pl/index.php?0
i cena w sklepie: http://www.onephoto.pstryk.pl/opis.php/4489
I mamy podgląd bez przełączania się między jakiś tryba A czy B, AF działa też nabieżąco non-stop. Nie wiem jak ta nakładka sprawdza się i jakiej jakości podgląd udostępnia, no ale jak będę miał ciśnienie na dodatkową funkcjonalność to zawsze mogę sobie dokupić do swojego e-500 taki wynalazek bez kupowania nowej puszki E-330.
Jacek skąd wziąłeś cytat tego hajper kryształa?![]()
balady
1. cena ZIG'a od 829zł(z rabatem)
2. rozdzielczość 176x220 pix czyli niecałe 40tys vs 250tys w E-330
3. jak to będzie się spisywało w ciemnościach tzn czy kamerka ZIGa co zobaczy w wizjerze, w E-330 sumowane jest 9 pixeli
4. jak gługo to pociągne na akku? czyli ogólnie sprawa zasilania. Podejrzewam ze ZIG ma wbudowany akku na stałe i trzeba go zdiąć i doładowywać, a w E-330 wkładam zapasowy BLM-1 i po kłopocie
tyle mi się pojawiło znaków zapytania.
Cytat jest ze świata obrazu![]()
Juz chyba tu usunęli, bo jakoś nie mogę wypatrzeć tego "kwiatka"Zamieszczone przez jacek2004
![]()
Ale co ciekawe jest tam na stronie link do tego samego filmu co podał Radek - czyżby to tylko przypadkowa zbieżność ?
Pozdr.
R.
Pozdrawiam, Robert
Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
... a jest ... żółta łódź podwodna ....
RobertW3D hiper crystal jest tu![]()
http://forum.swiatobrazu.pl/foto/viewtopic.php?t=7976
Kiedyś myślałem o zakupie ZIGa ale producent nie uwzglednił luster olympusa.![]()
Jest to jakaś alternatywa dla podglądu jak w E-330, ale Jacek wymienił chyba wszystkie wady, które mogą dyskwalifikować praktyczne zastosowanie nakładki. Jeśli ZIG się nie sprawdza to może ktoś wymyśli lepszą nakładkę, o ile nowatorskie rozwiązanie w E-330, znajdzie uznanie wśród nabywców i przyjmie się na rynku.Zamieszczone przez dorian
Ja bym wolał mieć taką nakładkę, która działa cały czas z włączonym AF...
Ale podgląd w E330 też działa cały czas z włączonym AF - w trybie "A"Zamieszczone przez blady
Tryb "B" jest dla bardziej profesjonalnych zastosowań ;)
ZIG nie da Ci powiekszenia dla makro, nie ma takiej rozdzielczosci, nie ma tak dobrego LCD i zwizanej z tym jakosci obrazu, nie schowasz go w 2 sekundy, nie ma do niego przystosowanej obudowy podwodnej i przynajmniej milion powodow dla ktorych IMO taki ZIG to jak piate koło... protezom mowie nie :P
E330 nie moze na starcie kosztowac "dużo" bo bedzie ciezko! Ciekawe tylko o ile cene podniesa te 2 matryce bo poza tym E330 to taki prawie E300 i LCD od E500 z pewnie tansza w produkcji obudowa niz E300 ale za to z dwoma matrycami w tym jedna nowa! Tak wiec cena takiej puszki u nas to jakies 2000 ~ 2200 zł + nadwyzka za te dwie matryce + kit + nowosc = 3600 zł maks za kita ! A to wszystko IMHO![]()
Jacek 2004, podziwiam Ciebie za upór w oświeceniu ludzi na tamtejszym forum, osobiście bym nie miał takiego zaparcia. Przeczytałem kawałek do którego podałeś link i okazało się, że i tak jakiś dzieciak Ci nawrzucał na końcu.
Pozdrawiam,
Marek