Strona 14 z 35 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 345

Wątek: Olympus E-330

Awatar Moog
    Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    a ja uwazam że to nie jest tylko gadżet a bardzo pożyteczny przyrząd (mówię o kadrowaniu na LCD, i jego odchyłkach)

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Niss
    . Nie dość ze to małe(nieporęczne) to jeszcze brzydkie.
    A skąd Ci przyszło do głowy, że małe to brzydkie? To, że duży może więcej to wiadomo ale, że małe brzydkie? Ja tam wolę małe B

Ale jeśli chodzi o Olympusa to w tej firmie małe jest poręczne, pomerdało Ci się z Canonem 350d który zaiste jest nieporęczny.

pozdrowionka

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    ale drogo... jak w EU będzie za 1100 euro, a w USA 1100 USD to trochę jakby inne ceny. Wydaje mi się jednak, że to będzie raczej 1100 USD na całym świecie. Tylko długo trzeba czekać.

A co do podglądu obrazu na LCD to lepiej mieć, niż nie mieć... mnie zastanawia jakiej wielkości będzie ten wizjer tradycyjny w E-330.... bo jak mniejszy niż w E-500 to nawet powiększalnik nie pomoże....

pozdrowionka

Awatar Moog
    Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    miało być nowe info dziś o E-330 ... RadioErewan gdzie jesteś

Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Nie napisałem że gadżety (czyszczenie matrycy, podglad lcd) są złe tylko wiele ludzi je oleje jak spojrzy na E330. Owszem będzie się on podobał... dla nie wiecej niz 5 % społeczeństwa, co przełoży sie na sprzedaz (niby wygląd nie jest ważny - a co było z E300 ? ). Hybrydy i kompakty to inna bajka i nie porownywał bym tu userów c8000 do przyszłych odbiorców E330.
    Mały aparat dla większych rąk i paluchów oraz komfortu pracy nie jest dobry, choćby nie wiem jak idealnie był zrobiony (Olek robi korpusy na wojne nie wiadomo po co....).
    A z matrycą Olympusa wiadomo jak jest. Niech ma nawet 10 mln pikseli a bedzie iso boost >200

Olympus robi owszem super aparaty - ale kompakty.
    Moze z wyjątkiem E500, ktory nie jest porażką.

Pozdr.
    Nikon D50 + Olek c-500

Mieszka w
    3Miasto
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Zapewne kolega nie doczytał, że w E 330 jest całkiem inna, nowa matryca która zachowuje się bardzo dobrze przy wysokich czułościach. Ponadto, odnośnie tego upychania pikseli to chciałbym zauważyć fakt istnienia 8mln. w E 300, 500 przy zastosowaniu poprzedniej, starszej.
    Dodam jeszcze że, żadna z lustrzanek Olympusa nie jest porażką i jest to kwestia gustu oraz nawyków ewentualnych użytkowników.
    Pozdrawiam,
    Marek

robin102
    Gość
    NissNo i dla tych "wojennych" obudów ludzie kupują olympusy.Po prostu sa tacy ktorzy doceniają solidnosć konstrukcji na zewnątrz i co za tym idzie u olka wewnątrz body. A nowa matryca w tym wynalazku nie jest już produkcji kodaka - podobno . Więc cale szczeście. Jest realna szansa ,ze będzie miała niższe szumy własne. Zobaczymy.
    Wspaniala sprawa E system , a matryce kodaka to już historia. Huraaaaa
    Jesli chodzi om kadrowanie na lCD to jest to wspanilą sprawa jedyna czego mi brakuje bo lubię kadrowanie np z pozycji ziemi , a jak się polżyć w jesiennym blocie , albo zrobić ujęcie z łodki nad powierzchnią wody , albo w tłumie na koncercie . tego przyszlym użytkownikom zazdroszczę . A że brzydal straszny to fakt , ale znajdą się tacy ktorym się spodoba. mni np odpowida obudowa E-300 bo jest super ergonomiczna i solidnie zrobiona . E330 ma calkowicie obudowe zplastiku i bez magnezowego szasis , ale znajac solidność olka mam nadziej że kontynułują jakość wykonania jak w przypadku E500.

Awatar Moog
    Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    a ja nadal uważam że z gripem E-330 będzie ładnie się prezentował cóż ale może ja w tym momencie przestaje być obiektywny ... ciężko wyczuć granice

edit. a tak prezentuje sie E-300 z gripem (to dla tych którzy nie widzieli)

| OlyJedi
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Miałem w życiu kilkanascie modeli,Canony,Minolty,Pentaxy i średnioformatowe.Zapewniam że takiej radości nie dał mi żaden aparat,
    coś Olky mają w sobie.Moi koledzy fotografowie kpili sobie gdy mówiłem
    że kupuję Olka,do czasu.Gdy na plenerze wzieli do ręki E300 z gripem
    i 50/2 macro,to nie mogłem się doprosić zwrotu.Zakładali po kolei
    inne obiektywy i dumni posiadacze 350D już więcej nie podejmowali tematu szumów i słabosci systemu.Myślę że większość zawziętych
    przeciwników Olka,nigdy go nie widziała z bliska,nie mówiąc już o wzięciu
    do ręki.
    Co do wizjera w E330,myślę ze będzie taki sam jak E300,gdzieś cztałem że np.:ME- 1 też jest przewidziany do tego modelu,może i grip?
    Ja już zbieram kasę na niego,a pomyśleliście że wielkość i jasność
    wizjera zaczyna mnieć mniejsze znaczenie?Zawsze w trudnych warunkach
    można sobie skadrować na telewizorku.
    E300+14-45+40-150+50/2Macro,Canon FD system

| OlyJedi Awatar konukera
    Mieszka w
    Wafka
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    A z matrycą Olympusa wiadomo jak jest. Niech ma nawet 10 mln pikseli a bedzie iso boost >200
    To nie jest matryca Olympusa, tylko jakiejs malej nowatorskiej firmy. Tak jak w podanym wywiadzie.
    Kawal czasu uzywalem E-10. I siekalem nim mase fotek w studiu (przedmioty na allegro) i upadl mi i cos tam. absolutnie go zarzynalem i nic mu nie bylo. nawet na studniowce zrobilem niz z 300-400 zdjec i nic mu nie bylo. oczywiscie kupa byla do wywalenia do af tam kiepsko dziala :/. zgrzal sie jedynie tam gdzie matryca - i wtedy np. docenilem magnezowe body ktore rozprasza cieplo.
    Solidna konstrukcja to wazna sprawa. aparat kupuje sie na dlugi czas, to droga zabawka.
    A to ze on ma taki wyglad to tez jest spowodowane tym ze LivePreview wymaga takiej konstrukcji luster, zamiast pryzmatu - tak jak to jest w lustrzance.
    Radze czytac japonczykow

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów