Strona 13 z 35 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 345

Wątek: Olympus E-330

| OlyJedi
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Ciekawostka:
    ten "mały" sensor do obsługi LCD ma 8 (osiem) megapixeli. Jest wzięty z linii Mju 800. 9 pixeli pracuje jak 1 dzięki czemu obraz jest jaśniejszy na wyświetlaczu i nie trzeba też wzmacniać sygnału, jak to się robi dla uzyskania wyższej czułości. Później zresztą ten 0.8 MP obraz jest jeszcze raz zmniejszany dla potrzeb wyświetlacza lcd.

Czyli de facto w E-330 tkwią dwie matryce: 7.5 LiveMOS i 8 MP CCD.
    W sumie 15.5 MP

Tutaj źródło - wywiad z Richardem Pelkowskim (Olympus Product Manager):
    http://www.digitalcamerainfo.com/con...t-Olympus-.htm

--
    emc2

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zabłudów
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    ...rzucanie 1 GB fotek z E-1 to moment w porównaniu do zrzucania tej samej ilości z E-300/E-500... 8 a 30 minut to mała różnica?...
    Jakie 30? 10-12 minut... około 1,4 MB/s (8 minut to ok. 2,2MB/s) To nie jest nawet dwukrotna różnica.
    6MB/s nie zrzuca chyba żaden?

excel
    Gość
    abc

Awatar Moog
    Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    ciekawe czy w PL będzie poniżej 4k

Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    hmm , na stonie Chipa w newsach podali że dostepny od marca i cena około 900 funciaków . niech się gonią
    c-5060 , A710IS , 1000D + kit 18-55IS , c50mm1.8 II

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria

Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Jeszcze paskudniejszy niz E300. Z takim aparatem jak E330 to wstyd na ulice wyjść. Śmiejcie sie ale dla komfortu psychicznego to jest ważne. Nie dość ze to małe(nieporęczne) to jeszcze brzydkie.
    Ale pomijając kwestie wygladu to jak wpakują 7.5mln pikseli w słynną matryce olympusa to nie wiadomo czy smiać sie czy płakać. Po za tym jest pare gadzetów ktore mają przyciągnać amatorów, ale jak one mają przyciągnać amatorów, skoro każdy normalny amator widząc ten aparat od razu go eliminuje.
    Z całą sympatią dla Olympusa uważam ze takim hitem, Olek sam sobie kopie grób.

Pozdrawiam
    Nikon D50 + Olek c-500

Awatar Moog
    Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    a mi sie podoba i co teraz Niss ... mam sie wstydzić?

| OlyJedi Awatar konukera
    Mieszka w
    Wafka
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Z takim podejsciem to nie wiem kto kupuje kompakty i hybrydy... c8080 np. mi sie nie podoba a duzo ludzi go lubi i chwali.
    E330 jest calkiem fajny w mojej skromnej opinii. I zajebiste kolorki ma, sadzac z sampli.
    I dobrze wrozy e-systemowi. a to najwazniejsze. olympus nie powiedzial jeszcze ostatniego slowa

| OlyJedi
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Niss
    Jeszcze paskudniejszy niz E300. Z takim aparatem jak E330 to wstyd na ulice wyjść. Śmiejcie sie ale dla komfortu psychicznego to jest ważne. Nie dość ze to małe(nieporęczne) to jeszcze brzydkie.
    Ale pomijając kwestie wygladu to jak wpakują 7.5mln pikseli w słynną matryce olympusa to nie wiadomo czy smiać sie czy płakać. Po za tym jest pare gadzetów ktore mają przyciągnać amatorów, ale jak one mają przyciągnać amatorów, skoro każdy normalny amator widząc ten aparat od razu go eliminuje.
    Z całą sympatią dla Olympusa uważam ze takim hitem, Olek sam sobie kopie grób.

Pozdrawiam
    1. skad wiesz czy komus sie podoba czy nie i czy ktos sie wstydzi czy nie?
    2. skad wiesz ze jest to male i nieporeczne? Macales juz?
    3. co wiesz o nowej matrycy (e300 i e500 maja 8mpix)
    4. jestes prorokiem - tym aparatem i tymi gadzetami jest zainteresowane wiecej osob niz moze Ci sie wydawac :P

Pozdrawiam

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów