Strona 11 z 35 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 345

Wątek: Olympus E-330

| OlyJedi Awatar Dempsey
    Mieszka w
    Poznań/Buk
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    No... dość ciekawie pokazane jak działa ten live view, że są dwa rodzaje:
    jeden z dodatkowej małej matrycy (wtedy działa AF i pomiar ekspozycji)
    oraz drugi wykorzystujący główną matrycę (po podniesieniu lustra i otwarciu migawki). Każdy z nich ma jakieś wady pierwszy daje 92% krycia, nie są wprowadzane korekty ekspozycji... a w drugim widać głębię, ale działa tylko ręczny fokus (bo lustro podniesione) - jest na stronie www.dpreview.com kilka fotek ze schematem E-330 i widokami wyświetlacza itp. W sumie polecam, choć konkluzja autorów z dpreview była w skrócie taka:
    jeżeli nie potrafisz zrobić czegoś na prawdę porządnie to lepiej nie rób wcale. Generalnie mieli sporo zastrzeżeń - niemniej polecam lekturę
    OLYMPUS E-500, ZD 12-60/2.8-4.0, ZD 14-45/3.5-5.6, ZD 40-150/3.5-4.5, FL-36, filry HOYA polaryzacyjny LINIOWY i połówkowy-szary

Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    jak dla mnie to jest całkiem logiczne z tym live view
    jak chcesz korzystać z AF - to nie możesz korzystać z 10x powiększenia, gdy kadrujesz z podniesionym lustrem, to tylko MF - super sprawa do makro. (przynajmniej ja tak uważam)

| OlyJedi Awatar konukera
    Mieszka w
    Wafka
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Sciągnał ktoś fotki z E-330? Tamten link juz nie dziala, a jestem ciekaw.
    Swoja droga to cieszy mnie ze olympus wymysla nowe rzeczy i E-System kroczy do przodu . Dobrze to rokuje. Aczkolwiek mam nadzieje ze nie okarze sie ze matryca 4/3 jest po prostu za mala aby upchnac tam duuzo pixeli.. np 10M.
    Jakby ktos mi przyslal na mejla zdjecia to bede happy: 4style@poczta.fm
    Zakup E-1 to byl dooobry pomysl
    pzdr

Mieszka w
    Ennis/Gdańsk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez aranek
    jak dla mnie to jest całkiem logiczne z tym live view (...) gdy kadrujesz z podniesionym lustrem, to tylko MF (...)
    A dla mnie nie. Wszystkie kompakty, czyli jakieś 50 milionów aparatów mają AF robiony na matrycy. Dlaczego E-330 tego nie ma?
    Pozdrawiam,
    Piotr.

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    mamy sample

Mi sie podoba a co Wy sądzicie ?

http://www.olympus-esystem.com/dea/p...ple/index.html

ostatnia fotka przy czasie 2.5s . Zobaczcie na cienie
    było sobie życie

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Bardzo ładnie wychodzą przykładowe zdjęcia z nowego E-330 i najbardziej podoba mi się 35mm F3.5 Macro Ciekawe ile moze kosztowac ten obiektyw....

| OlyJedi Awatar konukera
    Mieszka w
    Wafka
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    630 na allegro. juz jest
    a zdjecia maja faajne kolorki
    szkoda ze jest tam tylko na 100 iso... ciekawe ze od 400 w gore jest juz iso boost...

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Dag
    Mr Radio mial puscic wiecej pary z geby jak juz minie odpowiednia godzina!
    Poszła para, a cokolwiek o aparacie napiszę Wam najwcześniej jutro, kiedy (może) dostanę sztukę testową.
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez P
    Cytat Zamieszczone przez aranek
    jak dla mnie to jest całkiem logiczne z tym live view (...) gdy kadrujesz z podniesionym lustrem, to tylko MF (...)
    A dla mnie nie. Wszystkie kompakty, czyli jakieś 50 milionów aparatów mają AF robiony na matrycy. Dlaczego E-330 tego nie ma?
    ok, ale przy makro w kompakcie, to ja wolę MF, bo jak zacznie mi kręcić AF, to mnie trafia, i do tego po 5 sekundach ustawia się tam, gdzie bym sobie tego nie życzył...
    a tak na marginesie, to wydaje mi się, że ten podgląd z matrycy jest robiony właśnie pod precyzyjne ustawianie ostrości na MF, jak chcesz AF, to po co Ci powiększenie 10x i byle jaki system (bo tak by należło go określić) ostrzenia na matrycy, skoro możesz skorzystać z szybkiego i pewnego ustawiana ostrości, spokojnie przy okazji kadrując na LCD...?

Mieszka w
    Ennis/Gdańsk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Jeśli założyć, że tryb B jest tylko do makro to faktycznie ma to sens...

Tutaj jest jeszcze jeden opis http://www.steves-digicams.com/2006_reviews/e330.html
    Poniższy wyjątek brzmi baardzo zachęcająco

The excellent image quality of the Olympus E-System takes a giant step forward with the EVOLT E-330. Newly developed specifically for this camera, the 7.5-megapixel Live MOS image sensor, with its high dynamic range, captures photos with accurate true colors, detail from edge-to-edge and lower noise.
    Pozdrawiam,
    Piotr.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów