ten link który ja podałem też pokazuje baterię 3,7 V...
więc jak to z tymi voltami jest?
ten link który ja podałem też pokazuje baterię 3,7 V...
więc jak to z tymi voltami jest?
dobrze jest z tymi voltami - Olki działają na PS-BLM-1, ale pewnie nie zawadzi sprzwdzić voltomierzem zaraz po zakupie...
Sprzedawca twierdzi, że producent pomylił nadruk na akumulatorze i w rzeczywistości jest 7,2 V.
To już któraś z rzędu aukcja z takimi, źle oznakowanymi, akulatorami![]()
Moj byl kupiony w Foto-Raju - PIXO
http://www.foto-raj.pl/index.php?op=...nie=cena#tutaj
Jest wprawdzie troche drozszy, ale po prawie miesiacu uzytkowania jedyne co moge powiedziec, to - polecam !
Pozdr.
R.
Pozdrawiam, Robert
Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
... a jest ... żółta łódź podwodna ....
3,7 to wolty jednego ogniwa, a są pewnie 2 ogniwa
didymos[b] kupują kurde gdzies na śmietniku po jednym cencie albo na wagę a potem nam sprzedają za dużą kasę
Tomasz Pawlaczek wysil umysł i przypomnij sobie gdzie ten test widziałeś !!! PLISSSSSS
osobiście polecam ogniwa DIGITAL z foto-net.pl - mam dwa od dawna i chodzą jak dzikie, spokojnie tak jak oryginał.
odnośnie czasu ładowania, to niektórzy się zdziwią:
ładowarka BCM-1 ładuje prawie 2x szybciej niż mniejszy wariant - BCM-2. ogniwo jest naładowane po 1,5 - 2 godzinach. wiem, bo kiedyś miałem BCM-2 a obecnie BCM-1.
poza tym ogniwa DIGITAL ładują się - jakimś cudem - zauważalnie szybciej od "oryginału".
skoro jesteśmy przy temacie fazy, mam czysto teoretyczne pytanko: czy ktoś wie czym można ładować ogniwa BLL-1? BCM-1 styknie czy do takiego monstrum trzeba mieć coś innego?
do BLL-1 jest dedykowana ładowarka, BCM-1 nie styknie głównie z powodów styków, chyba mechanicznie nie będzie pasować do BLL-1, tak mi sie przynajmniej wydaje.
Kolega robin "wisi" mi browara za wysilanie mozgownicy i kolejne dwa siwe wlosy, ale mowisz i masz:
http://t5r.pwp.blueyonder.co.uk/e1/clonetests.htm
Po lewej stronie monitora mamy "view" do podladu zdjec poszczegonych wykonan, mam nadzieje ze "pasjonatom" sie przyda.
Tylko po angielsku ale mam nadzieje ze to nie problem.
Tomek.