Witam bardzo serdecznie.Zastanawiam sie nad kupnem tego o to modelu aparatu firmy OLYMPUS.Myslicie,ze to bedzie dobry zakup?Czy moze cos innego?Pozdrawiam.
Witam bardzo serdecznie.Zastanawiam sie nad kupnem tego o to modelu aparatu firmy OLYMPUS.Myslicie,ze to bedzie dobry zakup?Czy moze cos innego?Pozdrawiam.
Chciałam się dowiedzieć czy zakupiłeś aparata mju 800 digital bo ja też zastanawiam się nad jego kupnem i nie wiem czy jest wart swojej ceny
Dorota
ZNAJOMA KUPIŁA MJU 600 i to była pomyłka jak dla mnie aparat ma strasznie słaby lcd wszystko jest rozmyte i niewyraźne nawet menu, zachowuje się dziwnie podczas łapania ostrości obraz na około 1 sek robi sie ciemny
Jak dla mnie, mju 800 jest dobrym wyborem, choć w tej cenie bez wachania wziąłbym Fuji F11. Jakość zdjęć jest wyraźnie lepsza, szczególnie pod względem zaszumienia, również, pomimo mniejszej rozdzielczości, odwzorowanie detali jest, jak najbardziej, porównywalne, a zdjęcia z Fuji pozbawione są artefaktów spowodowanych silnym wyostrzaniem zdjęć z Olympusa. Również ekran LCD w Fuji jest wysokich lotów.Witam bardzo serdecznie.Zastanawiam sie nad kupnem tego o to modelu aparatu firmy OLYMPUS.Myslicie,ze to bedzie dobry zakup?Czy moze cos innego?Pozdrawiam.
Jeśli finanse nie stanowią problemu, pomyślałbym o Fuji F30 - jakością zdjęć bije na głowę większość klasycznych kompaktów, nawet z półki "zaawansowanej", a przy okazji również jest mały i stylowy, a z Twojego postu wnioskuję, że ma to dla Ciebie znaczenie.
Moim zdaniem, jest wart swojej ceny (pod warunkiem, że istotny jest mały rozmiar aparatu), choć, jak napisałem wyżej, F11 zdaje się być jeszcze korzystniejszym wyborem.Chciałam się dowiedzieć czy zakupiłeś aparata mju 800 digital bo ja też zastanawiam się nad jego kupnem i nie wiem czy jest wart swojej ceny
Mju 800 i mju 600 to zupełnie inne światy - te dwa aparaty są praktycznie nieporównywalne, bo mju 800, nie będąc wiele droższy, bije dawnego poprzednika (w międzyczasie był jeszcze m.in. mju 700) pod każdym względem: jakość zdjęć (rozdzielczość, mniejsze szumy), zaawansowanie konstrukcji (tryb preselekcji - mju800, tak jak Fuji F11 nie jest typową małpką), ekran LCD (większa rozdzielczość, lepsze zachowanie pod światło)... eh, długo by wymieniać.ZNAJOMA KUPIŁA MJU 600 i to była pomyłka jak dla mnie aparat ma strasznie słaby lcd wszystko jest rozmyte i niewyraźne nawet menu, zachowuje się dziwnie podczas łapania ostrości obraz na około 1 sek robi sie ciemny![]()
Pozdrawiam.