abc
abc
2 mi sie najbardziej podoba, pod warunkiem , ze bys zdjal troche zielonego koloru.
camedia 720 uz
eos 350 d + 18-55 + 75-300 usm +velbon cx 440
abc
Co do nagrobków ciekawe, niestety zdjęcia nie ostre i kadry też mi się nie podobają.
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
abc
1 u mnie zdecydowanie nie ostra
2 no ostrość jest ale Go mogłaby być wieksza żeby obiąc także drugi nagrobek,
3 ostrość na wieży kościoła, kadr w moim odczuciu za ciasny
Pozdrawiam, aha wczesniejsze fotki duzo lepsze, te tak jak mówisz traktuję jako ciekawostkę![]()
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
excel,
Bardzo ciekawe. Czy pomysł pomnika, który sfociłeś, może oznaczać "miłość ponad podziałami"? Rozumiem, ze autor tych dwoch nagrobkow wykonal wolę zmarłych i mimowolnie wystawił świadectwo kulturze generujacej podziały bezwzględne - obowiązujące także po śmierci.
Domyślam się, że wykonanie jakiej sensownej dokumentacji w taki sposób połączonych pomników jest bardzo utrudnione, a może nawet niemożliwe - ze względu na wysoki mur, który dzieli dwa groby i dwa wyznania. Tu tylko mógł załatwić sprawę króciutki reportaż.
Pytam, czy nie było mozliwości ujęcia w całości jednego grobu, aby było widać w pełni chociaż jedną stronę? Być może, nie wiem, lepiej by to wyglądało od strony estetycznej. Można było by się domyślić, że te splecione nad murem dłonie łączą dwa podobne pomniki.
Ale i tak, jest to bardzo ciekawe.
Pzdr. TJ
abc
Z pierwszego zestawu kobieta pomysłowo zrobiona choć inny kadr może byłby lepszy. Ale tylko może. A pomniki cmentarne to ciekawy temat. Trochę się tym interesuję i pewnie kiedyś taki wątek wrzucę. To wycięte (z ostrością na wieżę) było zepsute. A te co zostały są poprawne. Ciężko niekiedy inaczej wykonać jak nie ma się drabiny czy podnośnikaSwoją drogą to też jest temat na post...ale to innym razem
![]()
PS. Nawiasem mówiąc paskudne ptactwo narobiło na kobitę![]()
IS 500 + osprzęt ; marny C 480
Pozdrawiam serdecznie - Yello 35
abc