Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12

Wątek: Awaryjność lustrzanek Olympusa

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Witam po wekendzie.
    Morlej- rozbawiłeś mnie do łez pisząc że "jesteśmy na poziomie sztuki'. Człowieku zejdź na ziemię i spójrz na tytuły wątków na ostatniej stronie-jedyny jaki kojarzy mi się ze sztuką to "dźwięk lustra w E500”. Wiem , wiem, jak głębiej poszukam to będzie lepiej.
    Robin102- nie ma wyrobów przemysłowych bezawaryjnych, nie ma i już –taki jest ten świat, a kto inaczej uważa ten jest w błędzie. Nie musisz mi polecać lub nie, wyrobów Olympusa- bo mam być może dłuższe od Ciebie doświadczenie z tą firmą. I nie przypadkiem jestem na tym forum. Mój ostatni nabytek tej firmy –5060- przez prawie dwa lata użytkowanie zdążył się popisać takimi numerami:
    -awaria pokrętła po miesiącu użytkowania
    -awaria sterowania LCD -dwa tygodnie temu
    -zgubił dwie śrubki mocujące gwint statywu!
    -reset licznika zdjęć po każdym kopiowaniu z karty na kartę
    -przy zaprogramowaniu w My mode warunków, raczy ostrzyć dla wszystkich ogniskowych z wyjątkiem 55 i 110.
    -o takim drobiazgu jak odklejająca się guma nie wspomnę bo to nawet wstyd.
    I mimo tych doświadczeń mój kolejny aparat też pewnie będzie tej firmy bo wiem co są warte. Ale widzisz ja nie jestem zaślepiony – ja po prostu znam swój sprzęt b. dobrze i lubię malować swoje obrazki pędzelkiem który nie gubi włosia.
    No ale cóż, Wy artyści macie swoje prawa- nawet Was rozumiem.
    Tylko dlaczego taki sam wątek na forum KM poszedł jak burza, -jeden z najbardziej poczytnych i odpowiadanych!- głupki jakieś tam są czy co?
    Rzeczywiście macie rację – nic z tego tu nie będzie- zamknijmy ten wątek.

Pozdrawiam Aldus

Mieszka w
    3Miasto
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Niesamowite jest to co opisujesz kolego odnośnie użytkowników KM na ich forum. Może poczytaj co wypisują na Cyberfoto odnośnie wyrobów tej firmy, popatrz również w dziale Olympusa a konkretnie w porównianiach do E1, wynika z tego że KM jest bezawaryjna zupełnie i całkowicie pozbawiona wad. Ponadto jesteś na forum tematycznym dotyczącym E system, a ten jakoś nie jest specjalnie awaryjny, więc po co wypisujesz przypadłości dotyczące Twojego 5060, musisz swoje pytania skierować do innego działu. Rozterki tego typu co wybrać są domeną ludzi młodych którzy nie mają pojącia o fotografi i stąd ich pytania, słyszłeś kiedyś aby jakiś prawdziwy fotograf zwrócił się z zapytaniem jaki obiektyw kupić. Osobiście fotografowałem analogowymi Canonami, a od momentu gdy powstał E system unałem że to jest system dla mnie. Obecnie nie zastanawiam się nad tym czy konkurencja wymysliła coś lepszego, ja robię zdjęcia.
    KMD7D to świetne body, kup je i polemizuj z kolegami z forum KM.
    Pozdrawiam,
    Marek