Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Awaryjność lustrzanek Olympusa

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Awaryjność lustrzanek Olympusa

Hej Wy tam -Olympijczycy! A może by tak wzorem naszy kolegów z forum KM umieścić na naszym forum ankietę o awaryjności naszych /to zn. Olympusa/ lustrzanek. Myślę że nie wypadniemy żle, a może przekonamy nieprzekonanych /sam się qrcze trochę waham: D7d -czy czekać na E 3?, D5d czy E500/ Umieściłbym taką ankietę ale nie wiem jak to zrobić.No Panowie i Panie -kto potrafi?
    Pozdrawiam Aldus.

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    nie rozumiem tego posta! po co komu ankieta? piszesz tez cos o wahaniu sie pomiedzy roznymi aparatami (az sie prosi zeby wrzucic na forum "jaki aparat wybrac")

Najlepiej napisz co tam chcesz.. ale na forum HYDEPARK

pozdro
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Jeronima- naprawdę nie rozumiesz mojego posta? Czy znasz ankietę z KM? Nie uważasz że głównie albo chwalimy albo narzekamy na nasze aparaty a tak naprawdę nie znamy statystyki usterek a to decyduje o tym czy trafimy na usterkowy czy nie usterkowy typ aparatu. Piszesz że to tak jakbym zakładał kolejny post co kupić. Ja sam podejmę decyzję ale do jej podjęcia na pewno przyda się taka statystyka i nie będę się nikogo pytał. Wieść gminna niesie że lustrzanki KM są bardzo usterkowe-ale z b. skromnej ankiety KM można już wiele wywnioskować. Chciałbym aby statystyka także potwierdziła moją opinię o aparatach Olympusa- ona zrobi to lepiej niż nasze nieobiektywne opinnie. Jeśli można coś obiektywnie w aparatach różnych firm porównywać to jest to właśnie statystyka usterek.
    Pozdrawiam Aldus

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    prawde mowiac to teraz nie kojarze KM (moze dlatego ze zmeczony jestem calym tygodnie pracy )
    Rozumiem ze chodzi Ci tylko o segment lustrzanek (dlatego napisales w tym dziale)

pozdrawiam
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

Mieszka w
    3Miasto
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Na tym forum doczytałem się o dwóch przypadkach wysłania aparatu do serwisu, z tym że ani w jednym ani drugim nie była to typowa awaria. Więc jaki sens ma zakładanie czegoś na wzór KM?
    Ponadto jeżeli masz zamiar czekać na ewentualnego E 3, to czy sądzisz że kupisz go za cenę D7D...
    Pozdrawiam,
    Marek

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Tego rodzaju badania robią wszystkie firmy , tylko że trzymają je w głębokiej tajemnicy. Ja tez uważam że Olympusy są mało awaryjne,ale chciałbym aby to moje przekonanie poparte było cyframi., bo dla mnie usterkowość to jeden z najważniejszych parametrów urządzenia.Gdyby np.okazało się że w wynku tego rodzaju ankiety na różnych forach otrzymalibyśmy takie wyniki:
    firma A-1.5% usterkowości
    firma B -2.1%usterkowości
    firma C- 5.0% usterkowości
    a OLYmpus- 0,01% usterkowości to byłby to rzeczywisty argument. A gołosłowne powtarzanie wszem wobec że Olympus jest najlepszy i już, to tylko słowa, słowa, słowa, jak pisze poeta.
    A to za ile mam nadzieję kupić E3 nie ma tu nic do rzeczy.
    Pozdrawiam Aldus

| OlyJedi Awatar Morley
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Chialbym tylko zaznaczyć, ze fotografia to sztuka a nie wyścig zbrojen. Ty wspominasz o wahaniach pomiedzy aparatami, bo chcesz wybrac jak najmniej awaryjny... To dośc wąskie pojmowanie... W historii fotografii jest masę awaryjnych modeli robiacych NIESAMOWITE zdjęcia...

Myślę, że ranking awaryjności modeli wcale nie ulatwi wyboru a stanie się tylko kolejną tajną bronią w poronionych wojnach systemowych... To tak jakby wybierac aparat na podstawie słynnego poziomu szumu, albo jeszcze slynniejszego cropa...

Tak więc, skoro jesteśmy na poziomie sztuki to pogadajmy o bardziej subiektywnych odczuciach względem sprzetu, a nie do wszystkiego z linijką...
    E1 & G1 | Lublin nad łąką przysiadł. Sam był. I cisza.

Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Aldus - daj spokój z awaryjnością.
    Jak masz kasę - tak myślę powyżej 10000 zł, to czekaj na E-3.
    Jak chcesz robić zdjęcia to kup jakiś inny aparat i pochwal się doświadczeniami na jego temat.
    Olympus E-500, E1, 5060, Zuiko Digital 14-45mm, 14-54mm, 40-150mm, ED 50mm f/2 Macro, 11-22mm F2.8-3.5, fl36, filtry itd.

robin102
    Gość
    Szczera i uczciwa moja prywatna statystyka. mam już 4 olympusa , koledzy z firmy też w sumie znam osobiscie jakieś 10 sztuk lustrzanek i kompaktow olympusa i co i ZERO AWARI ZERO !!! oby tak dalej. ale nie polecę Ci aparatu tej firmy bo ma jakiś dziwny mały napis na OOO i więcej szumi.

robin102
    Gość
    MORLEY sensownie gadasz !!! pozdrawiam