poprosze o ocene wykonanego zdjecia, aparatem Olympus Camedia 720 Ultra Zoom ;]
poprosze o ocene wykonanego zdjecia, aparatem Olympus Camedia 720 Ultra Zoom ;]
camedia 720 uz
eos 350 d + 18-55 + 75-300 usm +velbon cx 440
Swietne, dynamiczne ujęcie. Bardzo treściwe zdjęcie. Przyciaga oko wiele elementów, przede wszystkim bieg psow udalo sie ladnie zakomponować, są w przechyle i ulozone po przekatnej z lekka. Widoczna jest krwiozercza gorliwosc, wściekłość na mordeczce pierwszego i sekundowanie drugiego, piekny tandem. Pierwszy zdaje sie wybiegac z ekranu, lapy niezwykle silowo przykurczone. Spadajace krople, wyszczeżone zęby i woda na drugim planie tłumaczą wszystko. Widoczna jest także różnica charakterów obu pieskow. Pierwszy jest nieslychanie gorliwy, zaciety, reaktywny, drugi wygląda trochę, jak samica beta. Ach, to ta z emblemacika.
Podzial na ląd i wode w tej sytuacji nie rozbija w ogole planu. Spokojne, mieniące sie falki z prawej i jeszcze kłębiace sie wiry z lewej doskonale uzpelniają nagłość, zryw, pogoń.
Pzdr, TJ
chyba bym pobił swój rekord na 100m (nie chyba a raczej napewno). Zdjęcie jest świetne. Patrząc na nie mam ochote wziąś nogi za pas
było sobie życie
Trochę brakuje mi powietrza, szerszego kadru z lewej strony, mam wrażenie lekko uciętego zdjęcia z tej strony. Zdjęcie z klimatem prawie morderczym![]()
architektura dotyka poezji ... czasami
Tylko taka sugestia... Nie wiem, czy nie warto byłoby spróbować ująć troszkę czerwonego. Miałem kiedyś 720 i mój też lubił ten kolor.
Poza tym jest świetne. Co do kadru pewnie mógł sięudać lepszy, ale w tych warunkach, jakie tu widzimy i tak jest OK.
Podoba mi się.
C-760, tulejka, UV Hama 390 HTMC, Hama Skylight, Velbon DF-40, lampa Soligor DG-280
wow, aż się przestraszylem![]()
b. dobre zdjęcie,
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Tematycznie nawet ciekawy ten rozdarty pysk ale kadrowo marniej. Rozumiem , że było to Twoje ostatnie zdjęcie przed wizytą na pogotowiu?![]()
![]()
IS 500 + osprzęt ; marny C 480
Pozdrawiam serdecznie - Yello 35
one poszył się napić po kolacji a teraz biegną po deser. Na deser był dslr 300d![]()
350 d
co Wy chcecie od tych biednych pieskow![]()
camedia 720 uz
eos 350 d + 18-55 + 75-300 usm +velbon cx 440
oj pomyliłem deeseler, ale to widać, że 350d smaczniejszy od 300d bo temu z lewej bardziej slinka cieknie na myśl o 300 + 50 dobroci więcej w pysku
Ja nic nie chcę od tych psinek, nawet chyba bym się z nim nie chciał spoufalać![]()