Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
To są pełne kadry?
I jaka jest odległość obiektywu od zapałki przy 150mm, oraz jaka jest min odległość ostzrenia?
No to niech się trzęsą robale Big B. się zbliża![]()
okległość na oko 25 cm (zmierze jak znajdę jakąs linijkę dokładniej), a więc całkiem satysfakcjonująca, zapomniałem dodać, to są pełne kadry.
No to jeszcze jakiś "system" błysku, bo ze względu na GO praktycznie f22 pozostaje w dyspozycji.
system błysku mam już opracowany, te wszystkie foty na czasie 160, a jeszcze zapas jest![]()
dlaczego z raynox dcr 250 jest taka mała GO?
jak ma się raynox do 50mm na M42 i powiedzmy + pierścienie? lepsze efekty w makro są z dcr czy z 50mm?
czy aparat z zamontowanym dcr łapie bez problemowo AF?
Dołączam się do pytania.Zamieszczone przez blady
praktycznie wogole nie łapie, tylko MF ale mysle, że to nawet zaleta.Zamieszczone przez blady
Chyba w przypadku pierścieni lub mieszka są większe starty światła. A przy porównaniu pod kątem optyki wszystko zależy od jakości użytego obiektywu 50mm.Zamieszczone przez blady
Kurcze, to szkoda, że AF nie łapie. Ręczne ostrzenie w E500 jest dość nieobliczalne z uwagi na mały wizjer. W sumie przy takiej małej GO z Raynoxem, to nie dziwi mnie, że aparat, ma trudności z łapaniem AF.Zamieszczone przez luc4s
Chyba jednak Raynox jest wygodniejszy w użyciu, niż obiektyw na M42.
Ostrzy się odległościa aparatu od obiektu, nie ma potrzeby ostrzyć pierścieniem na obiektywie.