A wiec jednak to zdjecie z galeri to 40-150, no ladnie ladnie... A ja celowalem gdzies w 70-300, po tym widac co to szklo potrafi, naprawde zacne obrazy.
Witam
Wczoraj dotarło do mnie to szkiełko, co prawda nie miałem jeszcze czasu dokładnie sprawdzic co ono potrafi, ale wstepnie moge powiedzieć, że biorąc pod uwagę cene to całkiem zacne szkiełko.
Jedyne co mnie na razie denerwuje to tubus. Chciałbym zapytać czy ryjek standardowo sam wyjerzdża pod własnym ciężarem, czy to uzależnione jest od przebiegu
Nie sądziłem, że może to być tak irytujące![]()
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Pod wlasnym ciezarem nie, chyba ze masz 5 filtrow nalozonych ;P Jak lekko nacisniesz to sie schowa... To nie 50-200 :P
No to mnie nie pocieszyliście.
Chyba sie będę starał o zwrota, bo sam obiektyw wydaje mi sie naprawde ciekawy i użyteczny, a mój egzemplarz to taki troszke klekot, wystarczy go troszkę pochylić i ziuuuu w dółtym bardziej, że nie kupiłem go jakoś okazyjnie.
Oczywiście stan na aukcji był "jak nowy"zaczyna mnie to coraz bardziej denerwować, wszystko idealne żeby tylko wypchnąć.
Ale czy to takie wazne? moim zdaniem nie ma co sie pierdzielic z tym, chyba ze masz duze (wieksze niz normalnie) luzy, bo to juz moze przeszkadzac. Jak nie to mozesz sobie dac spokoj, wiecej bedziesz sie z tym bawil niz z tego korzysci bedzie.
Pozdrowka
Nie wiem jakie luzy w tym obiektywie to standard.
Mnie to zaczęło denerwować zaraz jak tylko wziąłem aparat do ręki.
Wypuszczam aparat z ręki i od razu wisi taki fiu......![]()
nie wiem jak innych, ale mnie to strasznie denerwuje.
Nie lubię się dochodzić, zwracać, odsyłać, cudować... wcale to nie jest mi na rękę, ale.....
Ja tylko przypomnę, że przynajmniej w tym obiektywie każde wysunięcie i schowanie ryja to rozprostowanie i złożenie wewnątrz taśmy przewodzącej dane. Co za tym idzie, szybsze wykończenie taśmy (ostateczny efekt to jej złamanie) i doprowadzenie obiektywu do stanu bezużyteczności.
Szczerze doradzam zwrot i odłożenie kaski na 50-200, choćby pierwszą wersję z drugiej ręki.
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Ale nie rozumiem teraz, sugerujesz iz 40-150 jest... do ****(?) Znam wiele osob... A zreszta- w tym samym watku co sie wypowiadasz masz dowod na to ze 40-150 to naprawde zacne szkielko.
Arthus: W takim razie nic innego tylko do serwisu...