Świetne ginekologiczne - TFU. chcialem napisac dentystyczne zdjęcieZamieszczone przez Elilama
![]()
Świetne ginekologiczne - TFU. chcialem napisac dentystyczne zdjęcieZamieszczone przez Elilama
![]()
...był Olek jest A6000
Czy ktoś może cos powiedzieć o obiektywie ZD 18-180?Albo powiedzieć gdzie szukac takich informacji?
Fujifilm X100, mju II, panasonic sx1, Fujifilm Wide 210 Instax.
witam, mam mianowicie dylemat natury uzytkowo-finansowej...zamiaruje zakupić szkło 40-150 (nowe) i tutaj pojawia się problem gdyż , za szkło 4-5,6 moge juz zakupic w sklepie za 444zł+ wysyłka, natomiast na allegro szkło 3,5-4,5 nowe z USA to koszt 550zł+przesyłka...i tutaj pojawia się mój dylemat...mam e-510 i 14-42...szkło zamierzam uzywać do focenia w przyrodzie/krajobraz/ jakiś portrecik...czy lepiej dopłacić te 100zł i kupić jasniejsze szkło czy tą stówe przeznaczyc np. na kartę pamieci...chodzi o rozbieznośc tych szkieł czy jest na tyle istotna...od noedawna bawie się fotgrafia...stąd takie może laickie dylematy...ktos podpowie? co do sklepu to gwarancja jest pewniejsza niz co do tego zakupionego w USA sprzedający nic bliżej na ten temat nie podaje dlatego, skłaniam sie do sklepu w Polsce...czy poczekac jeszcze ...świeta..obnizki...
Kup jaśniejsze szkiełko. Nie będziesz żałował.
Miałem nowe 40-150, kupione "w kicie" z E-510.
Jest szybsze (AF), chyba ciut ostrzejsze i mniej aberuje i lżejsze.
Wada to światło.
I to wlaśnie przeważyło. Sprzedalem i kupiłem "stare", 3.5-4-5.
Bywa, ze ta działka przyslony bardzo się przydaje.
Za starszym 40-150 przemawia przede wszystkim jego jasność oraz wykonanie (bagnet metalowy). Jeżeli nie zamierzasz trzaskać fotek z rękawa na mieście, to starsze 40-150 bardziej cię zadowoli.
No, Oleryk przyznaj się- kupiłeś, bo jest bardziej profi![]()
..aczkolwiek focic mam zamiar róznych warunkach dlatego i wagowo tez biore pod rozwage...starszy jest 2 razy cięzszy prawie od ciemniejszego- nowszego.....zobacze jeszcze jak z gwarancją wyglada sprawa tego z allegro...bo jest to tez istotne jakby szkło sie zepsło...róznica w kasie jest niewielka...Zamieszczone przez salvadhor
Sporo czasu zastanawiałem czy kupić starszą czy nowszą wersję Zuiko 40 - 150mm, jeszcze przed kupnem E-510-tki. W końcu stanęło na tym,że kupilem E-510 z kitowym 14-42mm, i dokupiłem używaną jaśniejszą wersję. Podobno dobry do portretów.
E-30,E-510,C-770UZ, ZD14-42, ZD 40-150 f3.5-4.5,ZD14-54,FL-36R, HLD-4,TCON-17, MCON-40, Marumi-CPL
Moja galeria foto: http://fotowonder.digart.pl/digarty/
Pewnie, ze tak.Zamieszczone przez Don Pedro
Jest czym przyszpanować![]()