Nie. Orientuje się ktoś czy w canonie jest odszumianie tak jak w olkach?
Porównywałem fotki z iso400 i 800. Jak mi sie uda załatwić je od niego to wrzucę.
Ostatnio edytowane przez xxxsebusxxx ; 6.07.08 o 15:53
"spieszmy sie kochać ludzi bo tak szybko odchodzą"
W 400d jest być może delikatne odszumianie, ale użytkownik nie ma na nie wpływu. W innych, nowszych modelach (40d, 450d) jest już odszumianie agresywniejsze ( z możliwością wyłączenia), podobne do stosowanego w Olympusach. Co do ostrości, to 400d z racji zastosowanej matrycy i dość słabego filtra przed nią produkuje "na dzien dobry" jedne z najostrzejszych fotek.
Porównywanie szumow nie jest łatwą sprawą, bo wymaga bardzo precyzyjnego dobrania warunków ekspozycji.
były to różne zdjęcia ale robione przy podobnym oświetleniu. Zdjęcia były w jpeg w najlepszej jakości jaką udostępniały aparaty. Zdjęcia z canona miały znacznie mniejszy szum. U mnie w E-410 ustawiłem najpierw filtr na najmniejszej wartości a później całkowicie go wyłączyłem. Jakby ktoś miał możliwość dostępu do 400d lub 450d to proszę o jakieś fotki w wysokim iso
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Tu są fotki od kumpla ale narazie w niskiej rozdzielczości (takie które posłał mi już dosyć dawno) postaram się jeszcze załatwić coś w normalnej rozdzielczości. http://picasaweb.google.com/xxxsebus...ey=vCp2wc_qVyM
Ostatnio edytowane przez xxxsebusxxx ; 7.07.08 o 00:20 Powód: Automatyczne scalenie postów
Wyostrzenie na standardowej wartości czyli 0.