Ten wątek dotyczy szkła 40-150 ;) i to foto zrobione takim wlasnie ..
Ten wątek dotyczy szkła 40-150 ;) i to foto zrobione takim wlasnie ..
...bo takie ujecia nieczęsto sie zdarzaja ...nie mowiąc już o kolorystyce ..:)
...mam i ja to szkiełko....oczywiście jaśniejsze....pierwsze wrażenie...duuże...ale świetnie lezy w dłoni...niestety z powodu fatalnej pogody nie przetestowałem jeszcze tego szkła...ale z pierwszych prób świetnie ostrzy...dziękuję za porade...
To może i ja zapodam coś z tego szkiełka. W tej cenie jest naprawde świetne.Na razie tylko jedna fota, którą uznałem że można tu zapodać.
Pozdrawiam.
https://galeria.olympusclub.pl/thumb...php?album=1615
Ja może z innej beczki....
Nie wiem, czy kogoś to zainteresuje, czy się przyda i czy się nie mylę, ale z moich pobieżnych i bardzo wstępnych testów wynika że stary (jaśniejszy) 40-150 jest transfokatorem - przy zmianie ogniskowej nie zmienia się płaszczyzna ostrości. Czyli łapać można precyzyjnie ostrość na długim końcu a później zmienić ogniskową na krótszą bez zgubienia ostrości.
OLYMPUS E-500, ZD 12-60/2.8-4.0, ZD 14-45/3.5-5.6, ZD 40-150/3.5-4.5, FL-36, filry HOYA polaryzacyjny LINIOWY i połówkowy-szary
Transfokator... co za słowo - nie wiedziałem ze takowe istnieje. Dzieki za tą informację jest przydatna.Zamieszczone przez Dempsey
...był Olek jest A6000
Jedna z moich pierwszych fotek ZD40-150 (jaśniejsza wersja), super szkiełko![]()
Panasonic gx80