Strona 22 z 51 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 503

Wątek: Olympus Zuiko Digital 40-150mm w akcji - praca zbiorowa

Awatar d@nielski
    Mieszka w
    P-sk
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    no no fajne te ptaszyska
    Racja jest jak **** każdy ma swoją.

| OlyJedi Awatar ziemia01
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    Orzełek piękny

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Sowy i orzełki są świetne! Przepiękne ujęcia. Ostre. Technicznie super. Nic nie wskazuje ze robione kitowcem. Gratuluje ręki i uchwycenia tej jednej jedynej chwili.
    ...był Olek jest A6000

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Witam, z dużą ciekawością czytam wypowiedzi na tym forum, a niebawem i ja przesiądę się z wysłużonego Olka UZ -720 na lustrzankę.Wobec tego mam mały dylemat. Niebawem będę w USA i i oczywiście chcę wykorzystać ten fakt do przywiezienia Olka. Zdecydowany jestem na Olympusa E-510 z obiektywem 14-42. Natomiast nie wiem co wybrać jeśli chodzi o drugi obiektyw. Myślałem o ZD 50-200 ale cena ok. 750 $ trochę przekracza moje możliwości. Czy ZD 40-150 będzie wystarczający dla mnie? Jest jeszcze ZD 18-180 w cenie około 300 $ ale nie wiem czy on częsciowo nie pokrywa sie z tym pierwszym obiektywem o którym wspominałem. Dodam, że robie głownie fotki w czasie imprez sportowych oraz przyrodnicze zwierząt i ptaków- stad konieczność zakupu jakiegoś obiektywu, który byłby zbliżony do zooma którego miałem w kompakcie (10 krotny). Jak to jest właściwie z osiąganymi zbliżeniami w lustrzankach w porównaniu do kompaktów? Może ktoś mi doradzi?
    "Po co mi rozum, skoro mam dresik"

| OlyJedi
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Edi
    Witam, z dużą ciekawością czytam wypowiedzi na tym forum, a niebawem i ja przesiądę się z wysłużonego Olka UZ -720 na lustrzankę.Wobec tego mam mały dylemat. Niebawem będę w USA i i oczywiście chcę wykorzystać ten fakt do przywiezienia Olka. Zdecydowany jestem na Olympusa E-510 z obiektywem 14-42. Natomiast nie wiem co wybrać jeśli chodzi o drugi obiektyw. Myślałem o ZD 50-200 ale cena ok. 750 $ trochę przekracza moje możliwości. Czy ZD 40-150 będzie wystarczający dla mnie? Jest jeszcze ZD 18-180 w cenie około 300 $ ale nie wiem czy on częsciowo nie pokrywa sie z tym pierwszym obiektywem o którym wspominałem. Dodam, że robie głownie fotki w czasie imprez sportowych oraz przyrodnicze zwierząt i ptaków- stad konieczność zakupu jakiegoś obiektywu, który byłby zbliżony do zooma którego miałem w kompakcie (10 krotny). Jak to jest właściwie z osiąganymi zbliżeniami w lustrzankach w porównaniu do kompaktów? Może ktoś mi doradzi?
    Pomyśl o ZD 70-300mm też jakieś 300 baksów i lada dzień w sprzedaży.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Edi - 18-180 nie brałbym pod uwagę. Dość ciemny, duży zakres nie obiecuje też rewelacji pod względem optycznym. Z 40-150 wolałbym starszy - solidniejszy, jaśniejszy jednak kupując E-510 w USA wersja "duail kit" będzie najprawdopodobniej tylko 100$ droższa niż z jednym obiektywem - i właśnie na początek duala bym kupił. Nowszy 40-150 zawsze możesz odsprzedać a nabycie tego szkła za ok 270 zł to okazja, której trudno się oprzeć. Sądzę, że nawet na tym Forum możesz go odsprzedać i nie stracisz na tym. Oczywiście cena będzie zależna czy nim będziesz trochę fotografować czy sprzedaż jako całkiem nowy - wówczas najlepiej w ogóle nie wpinać go w body...
    Pamiętaj też że nadchodzi nowy budżetowy ZUIKO tele - zapowiada się dość ciekawie... - ZD 70-300 mm 4.0-5.6
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Edi
    Zdecydowany jestem na Olympusa E-510 z obiektywem 14-42.[ciach]Jest jeszcze ZD 18-180 w cenie około 300 $ ale nie wiem czy on częsciowo nie pokrywa sie z tym pierwszym obiektywem o którym wspominałem.
    Nawet w wiekszosci 18-180 pokrywa zakresem 14-42... Tylko brakuje szerokiego kata. Poczekaj na 70-300, bo 300mm po przeliczeniu bedzie za krotko do ptakow, ale 600mm po przeliczeniu bedzie juz w sam raz.
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

| OlyJedi Awatar Elilama
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Kolejne zdj. zrobione 40-150. Czy ktoś z szanownego grona domyśla się co to jest ?

"Nieudana fotografia to wyłącznie moja wina" - Annie Leibovitz.
    "Pewność ręki nie wypełni pustki w sercu" - Rodney Smith.

| OlyJedi Awatar cadman
    Mieszka w
    Szczecinek
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    To jest gniazdo szerszeni. W takich okolicznościach z pewnością to szkło jest się przydatne.
    Czarny aparat z gorszego systemu
    Moja galeria: http://picasaweb.google.com/Cadman1959

| OlyJedi Awatar Elilama
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez cadman
    To jest gniazdo szerszeni. W takich okolicznościach z pewnością to szkło jest się przydatne.
    Do końca nie byłem na 100% pewny, ale potwierdziłeś moje domysły. Warunki były nie ciekawe. Ciemna szopa i obawa przed tym jaka będzie reakcja tych "miłych" stworzeń po użyciu błysku (zewn. lampa błyskowa)
    "Nieudana fotografia to wyłącznie moja wina" - Annie Leibovitz.
    "Pewność ręki nie wypełni pustki w sercu" - Rodney Smith.