Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 35 z 35

Wątek: Osłona LCD dla E500

robin102
    Gość
    hmmm. Sam przechodziłem lekkie rozczarowanie cyfrową lustrzanką , a fotografuje amatorsko już prawie ćwierć wieku !!! co nie znaczy ,że straszny ze mnie fachman he he he . Jedank zrobiłem w życiu setki filmów ,a od kilku lat tysiace fotek cyfrówkami i jak kupiłem lustrzankę to wlaśnie ten brak ostrości mnie powalił. Teraz jest znacznie lepiej ale normalnie wyjątkowo tylko nie doostrzam fotem w PS. Sa tacy którze tego nie robią, ja jednak przywykły do ostrości z C5050 (jak brzytwa) niestety poprawiam na kompie. Ni polecam podnoszenia ostrości w aparacie. Rzeczywiście do niektórych tematów np. jest programowo przypisany kontrast i ostrość na "-1" . Może to małe pocieszenie , ale jakbyś kupil KM 5d to byś dopiero się zadziwil jakie mydelko wychodzi prosto z aparatu. WYTRWAłOśCI !!!
    Ja doszedłem do poruzumienia z aparatem przy tysięcznym zdjęciu !!!

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Dzięki Robin,
    naprawdę podniosłeś mnie na duchu. Są jeszcze dobrzy ludzioe na tym świecie ! Zatem wracam do fot (zgodnie z Twoją receptą do "ugody" zostało mi jeszcze jakieś 850 .
    Zgodnie z deklaracją odczepiam się od tematu ale przymniej jeszcze jedną usługę UZI mi oddał. Pilot od niego jest taki sam jak pasuje do E500
    Pozdrawiam
    Witek
    Pozdrawiam

robin102
    Gość
    Pilot rzeczywiśie pasuje ,mój od C5050 też.
    Tylko nie zmięknij i niech Ci się nie wydaje , że jakbyś zmienił na canona np 350 lub 300 D to by dopiero były ostre foty.

| OlyJedi Awatar RobertW3D
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Pamietajcie, ze ostrość w największym stopniu zależy od obiektywu - mam zdjęcia z 350D z Sigmą, która kosztowała więcej niż DZ KIT z masą dodatków, ale zdjęcia są bardziej ostre niż z E500+PS ... podejrzewam, że z 14-54 byłoby lepiej. Ja dzisiaj pstryknąłem ponad 100 zdjęć w typowej londyńskiej pogodzie (jak dobrze, że ten E-500 jest dobrze spasowany i nie przepuszcza wody )i jestem całkiem zadowolony ... i nawet jakoś mi szumy nie przeszkadzają .... no dobra ... te z ISO 1600 przepuściłem przez Neat Image'a

Ale proponuję już zamknąć ten temat w tym wątku lub rozpocząć nowy.

Pozdr.
    Robert
    Pozdrawiam, Robert
    Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
    ... a jest ... żółta łódź podwodna ....

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Nie zmięknę (zreszta Olki zawsze stawiałem wyżej i stąd mój niepokój i "niezdrowa" dociekliwość). A na dadatek, nie dawało mi spokoju i pstryknąłem moje kryształki jeszcze raz ale 40/150 (wszystkie poprzednie były 14/45) i mam wrażenie że są ostrzejsze niż poprzednio, choć jeszcze z głębią ostrości mam problem. Chyba, że to Robin mnie zmanipulował - bo kazał oczy przyzwyczajać - ale z drugiej strony, żeby tak w ciągu jednej doby ?!
    Pozdrawiam i w tym temacie się wyłaczam
    Witek
    Pozdrawiam