Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: E-300

Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    jeszcze jedno Do czego służy shading comp. i anti shock? Pozdrawiam

shading compensation to likwidacja softwarowa winiety, a antishock to wstepne podniesienie lustra (słuzy do tego żeby aparat przy długich ekspozycjach się "nie trząsł" na statywie - ściślej - żeby klapiące lustro nim nie zatrzęsło).

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    a jedno i drugie jest w instrukcji - przynajmniej tej którą ja mam. miłej lektury!

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    przy okazji looknij sobie na tego posta
    http://www.olympusclub.pl/forum/view...highlight=e300
    moze cos tam ciekawego Ci sie przyda

pozdro
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

złe piksele

Witam ponownie. Robiłem test na zzłe piksele, tak, jak opisywaliście wcześniej, a więc iso 100, czas 30s dekiel oczywiście zamknięty i:
    albo mam matryce zwaloną na maxa, albo tak ma być...
    gdy powiększyłem fotkę x10 widać tysiące kolorowych kropeczek, no może setki, ale jest tego dużo, czerwone, niebieskie, białe, żółte...
    Czy to normalne zjawisko w E-300, czy poprostu mój sprzet jest do d... . Aparat jest nowiutki, cyknąłem nim dopiero z 200-300 fotek.

Pozdrawiam Andy

włącz redukcję szumów przy długich expozycjach. Ten test przeprowadza się na włączonej redukcji szumów.

no i oczywiście TIFF, a nie jpg

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów