Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 75

Wątek: Sample cyfra+M42.

| OlyJedi Awatar gary
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    jacku juz cie prosilem na innym forum zebys mi nie udowadnial na kazdym kroku ze mam gorszy aparat od ciebie
    rozumiem ze nie dociera..

kochaj swojego olympusa

jacek2004
    Gość
    gary ja nic nie udowadniam, ja piszę co widzę na twoich fotkach, a to jakie ty sobie z tego wyciągniesz wnioski obchodzi mnie tyle co zeszłoroczny snieg (a dokładnie snieg z przed dwóch lat) Bo na tegorocznym i zeszłorocznym jeżdże na deseczkach

| OlyJedi Awatar gary
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    ok wiec wiecej nie mam zamiaru z toba rozmawiac o moich zdjeciach
    pozdrowka

robin102
    Gość
    jacek2004 GARY tu gościnnie występuje i dajmy mu żyć ,dzięki temu mamy szanse się dowiedzieć co się dzieje w "obozie wroga" he he he he
    Fajne fotosy mi się podobają bo lubię na ostro , prawie jak z olka tylko kolorki takie "garowe"

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robin102
    jacek2004Fajne fotosy mi się podobają bo lubię na ostro , prawie jak z olka tylko kolorki takie "garowe"
    Nie kumam. Że niby kolorki z Olka jakieś szczególne? Gary, fajną masz modelkę. Taki typ niebanalny, jak Pipi z powieści Astrid Lindgren. Dość lukrowanych lasek, lubimy piegowate!!!
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    przenioslem do e-systemu chyba bardziej tu pasuje ten temat...

Poszukuje jakis sampli z M42 i jakims teleobiektywem powyzej 200mm.
    W roznych wczesniejszych postach (np. E-1 kontra M-42) wiekszosc prezentowanych obiektywow to portretowki, nikt nie ma czegos powyzej 50mm?
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

Mieszka w
    Płock
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    http://www.fotoaparat.cz/article/10160/2 minolta z sonnarem 300 dla mnie rewelka, więc kupiłem tego sonnara tylko na razie brakuje mi czasu na próby sorki za powtórkę gdzieś już ten link podpinałem...
    GARY świetne zdjęcia z użyciem M42, bardzo naturalne kolory i ostrość, he nie tak "przeostrzone" jak to się widzi z użyciem zuiko "żyletek", osobiście taka "plastyka" obrazu najbardziej mi odpowiada no i modelka zaprzeczenie cukrowej blond cycatki A ciekawe gdzie jacek2004 widzi te "przeostrzenia" wiem cokolwiek na temat obróbki zdjęć i jakoś nic specjalnego nie zauważyłem w fotkach Garego.
    Pozdrowionka

Awatar ov_Darkness
    Mieszka w
    z Mroku...
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    jacek2004: Chylę czoła przed Twoim sokolim okiem, bo widzisz tam coś, czego ja zobaczyć nie potrafię. I chyba nikt inny nieuczulony na Nikona.

M42 ma własnie taką plastykę. A już szczególnie z Nikonem.

Co do ekrowy, to by powiedział, ze zajebiste foty, jak go znam.

Mnie się naten przykład bardzo podobają.

Tak trzymaj Gary!!
    Praktica BC1 + trochę szpeju.

jacek2004
    Gość
    ov_Darkness miałem się nie odzywać, ale skoro zostałem wywołany do tablicy to proszę:
    fotka 183 - prawy policzek modela, od brody do oka, na granicy z tłem charakterystyczna podwójna czarno biała linia - gdzie tam jest białe tło i gdzie czarny policzek

fotka 181 - kołnierzyk modelki - ta sama historia - dziwna przemiana czarnego kołnierzyka w białą krawędź, a może to skóra modelki na chwilę odbarwiła się na biało.

Ja rozumię ze gary chciał wyostrzyć pozostałe elementy kadru, ale opisane przeze mnie niuanse powyłaziły i przynajmniej mi (i to bez okularów) rzucają się na oczy

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    To chyba efekt sztucznego (komputerowego) wyostrzenia. Faktycznie twarz gościa z foty 183 (z prawej) wygląda jak wyszparowana i wklejona w tło.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.