Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: olympus c 5050 zoom

| OlyJedi
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

olympus c 5050 zoom

witam wszystkich
    chcialbym zaczerpnac opini o olympusei c 5050 jakie ma wadyu a jakie zalety .czy wart jest 4000 zl a moze jakas alternatywa?
    co sadzicie o tym aparaciku?
    z gory dziekuje za odpsoiwedzi

| OlyJedi
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Jest problem bo C 5050 nie ma wad !!!!! )
    A kupiłem od gościa który przywozi z Niemiec za 3050zł
    Facet pewny bo OLEK zdążył paść i został bez problema naprawiony na gwarancję w Niemczech. Jak chcesz podam namiary.
    POZDR
    ZAWAŁ

| OlyJedi
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    zawał podaj namiary na tego kolesie u ktorego kupiłes c-5050,bede wdzieczny )

| OlyJedi
    Mieszka w
    Chorzów
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    proponuje uderzyć na allegro tam TIPów masz od groma aaa jak się potargujesz to i za 2700zł kupisz.!
    C5050 to jest to, co tygrysom pasuje najbardziej.!!!!!!

| OlyJedi
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    mam ten sam problem co ty ......znaczy sie miałem bo juz sie zdecydowałem .Miałem c-5050 tylko raz w reku ale zakochałem sie w tym aparaciku . Myslałem jescze nad g3 ale olek jest góra .

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Weź w rękę G-3 i C5050 a zobaczysz jaka jest różnica. Ja tak zrobiłem i od razu wybrałem C5050. W G3 przyciski są tak umieszczone, że same się naciskają nie wiem kiedy, jest ciężki, brzydki i nieporęczny.
    Przepraszam tych co mają G3.
    lasota C-5050 i Minolta Dynax5

| OlyJedi
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Lasota
    Weź w rękę G-3 i C5050 a zobaczysz jaka jest różnica. Ja tak zrobiłem i od razu wybrałem C5050. W G3 przyciski są tak umieszczone, że same się naciskają nie wiem kiedy, jest ciężki, brzydki i nieporęczny.
    Przepraszam tych co mają G3.
    Hihihihi - dokładnie to samo poczułem do C-5050.
    Oczywiście to tylko moje odczucie. Potwierdza to tylko regułę, że każdemu nie dogodzisz.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Tychy
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Wady?
    Dość duży poziom aberacji chromatycznej i szumy, szczególnie przy słabszym oświetleniu. Ale u mnie też zdecydowała ergonomia - leży w ręku idealnie, prawie wszystko można ustawić bez grzebania w menu.
    No i cena. W Koch-fotoshop (http://www.fotoshop.com.pl - chyba) z kartą 256MB: 3300PLN (promocja).
    W stosunku do G3 szkoda mi trochę 4x zoom'u, możliwości sterowania aparatem z komputera, zdalnego sterowania (które nb. w USA jest w olku w standardzie!!! - tam są biedniejsi, to muszą mieć tańsze aparaty z lepszym wyposażeniem :)), oraz możliwości zasilania bezpośrednio z zasilacza (oczywiście mowa o standardowym wyposażeniu).
    Natomiast świetne w porównaniu z G3/G5 jest zasilanie standardowymi akumulatorkami R6. Dodatkowy komplet za ~50zł zamiast (chyba) ~400zł za dedykowany akumulator Canona.
    No i DLA MNIE mój olek ma jeszcze jedną TRAGICZNĄ wadę - po miesiącu się ZEPSUŁ - czekam na wieści z serwisu.... wtedy być może jeszcze moje zdanie o 5050 w którąś stronę się zmieni... dam znać.
    życzę słusznego wyboru!

| OlyJedi Awatar Arras
    Mieszka w
    Rzeszów
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez SatH^Raa
    Hihihihi - dokładnie to samo poczułem do C-5050.
    Oczywiście to tylko moje odczucie. Potwierdza to tylko regułę, że każdemu nie dogodzisz.
    o przepraszam. Co do ergonomii to G3 wygląda jak cegła. Przepraszam właścicieli G3.
    C750&C720 + cla4/UV/sva-20/sm128/xD256 + wyzwalacz do C720/C725 + zasilacz

| OlyJedi
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Arras
    o przepraszam. Co do ergonomii to G3 wygląda jak cegła. Przepraszam właścicieli G3.
    Nie musisz przepraszać.
    Mnie to średnio przeszkadza jak sprzęt wygląda (najcześciej jaki jest duży i ile waży też). Ważne, że da się nim robić zdjęcia bez kombinowania i nie jest strasznie skomplikowany w obsłudze pomimo mnogości opcji (aparat używa także moja żona ). Ja wybrałem G3 - mój indywidualny wybór... może jestem w tych kilku % reszty populacji?