Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 37

Wątek: Zasilanie Sp-350

| OlyJedi Awatar Zybi_S
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Witam

Polak - czy możesz podać jakie napięcie ładowania ma twoja ładowarka
    - napis na etykiecie pod ładowarką OUTPUT: DC ........... i co tu jest wpisane

---------------------
    Grzesiek - ładowarki tego typu (przynajmniej moja - wygląda identycznie, co nie znaczy że dokładnie jest taka sama) zgodnie z prawdą NIE SĄ ŁADOWARKAMI MIKROPROCESOROWYMI (dla chcących sprawdzić w mojej są 2 układy scalone:
    LM393L oraz MC3406 3L)- w/g opisu sprzedawcy oczywiście są.
    Nie oznacza to że tak zbudowana ładowarka niepoprawnie ładuje.
    ---------------------
    W moim przypadku (mam SP320) akumulatory Litowo-Polimerowe CRV-3 są wyraźnie lepsze od klasycznych paluszków dobrych firm.

Pozdrawiam

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Mielec
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Witam

Najważniejsze dla mnie by ładowarka nie miała zbyt "niszczącego" wpływu na sam akumulator i aby miała zabezpieczenie przed przeładowaniem.

Zybi_s, wspomniałeś o SP-320, jestem jego posiadaczem i zastanawiałem się czy w jego przypadku również można swobodnie stosować akumulatory CR-V3. To wprawdzie model niemal identyczny z SP-350 ale myślałem, nie byłem tylko pewien czy jego układ zasilania nie został nieco zmodyfikowany po skargach na prądożerność SP-310 i SP-350.

Do tej pory na klasycznych akumulatorach (Energizer 2300 mAh) wykonywałem do 130 zdjęć (z lampą, przeglądanie, kasowanie), jednak po jego powrocie z serwisu (nic związanego z zasilaniem), gdzie jak zauważyłem zaktualizowano software, mam wrażenie, że wyniki znacząco się pogorszyły. Stąd moje dociekania odnośnie akumulatorów CR-V3.

Pozdrawiam

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Mielec
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Witam

Ilość zdjęć jaką mogę wykonać używając moich Energizerów jakby stopniowo maleje. Niestety nie mam możliwości by sprawdzić ich faktyczną pojemność, ewentualnie poddać ich opcji "odświeżenia". Mają już dwa lata, ładowane zawsze dedykowaną ładowarką (10h). Mam wrażenie, że dość szybko będę musiał je zastąpić .

Polak, jak po dotychczasowym okresie użytkowania oceniasz zestaw CR-V3, który zakupiłeś?

Czy ma już ktoś jakieś doświadczenia z Sanyo Enelope?

Pozdrawiam

Awatar brzoza
    Mieszka w
    Pruszków
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Również interesuje mnie wytrzymałość tych CR-V3. Przymierzam sie do ich zakupu, czy ktoś kto ich używa może potwierdzić że są faktycznie lepsze, więcej fotek da sie zrobić na nich od zwykłych AA. Z góry dziękuje

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Zasilanie SP-350

Witam
    Także jestem szczęśliwym posiadaczem SP-350 i mam problemy z zasilaniem mojego aparatu.
    Zwykłe paluszki (akumulatorki 1700mA ) od razu są rozładowane.

mam pytania:
    1. Czy do zasilania SP-350 potrzeba jakiś specjalnych akumulatorków CR-V3 (może jakaś konkretna pojemność) Czy wystarczy akumulator CR-V3 1100 mAh - sprzedawane w kompletach bateria + ładowarka. Czy aparat na tym pociagnie?

2. Czy ogólnie akumulatorki powinno się kupować razem z ładowarkami, czy można ładowarkę osobno i akumulator osobno. Jednym słowem czy akumulator będzie prawidłowo działał z inną ładowarka jak firmowo zapakowane komplety.

Może ktoś z forumowiczów jest już po doświadczeniach zakupu akumulatorków i ładowarki CR-V3 do SP-350 i bazując na swoim doświadczeniu mógłby coś zaproponować.

Pozdrawiam

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Ggrzesiek
    Witam

Polak, mógłbyś podać producenta tego akumulatora CR-V3, a najlepiej przedstawić cały zestaw tj. ładowarka + akumulator? Będę wdzięczny.

Pozdrawiam
    Może ktoś posiada adres sklepów lub producentów tego typu akumulatorków + ładowarki. Powyższe pliki to linki do Allegro i juz dawno sa nie aktualne.

Pozdrawiam

| OlyJedi
    Mieszka w
    Blisko Krakowa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Witam , ja kupiłem sobie do SP350 taką ładowarke i akuu .

Działa rewelacyjnie!!

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Dzięki, a napisz mi jeszcze o jakiej pojemności masz akumulator 2500 mAh czy 3500 mAh i na ile ci to starcza.

Pozdrawiam

| OlyJedi
    Mieszka w
    Blisko Krakowa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Używam aku crv3 2500mAh , zrobie na nich średnio ok 200 zdjęć.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Dzięki bardzo i pozdrawiam