Podepnę się
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...9allnncah.html
POMOC!!
Próbowałem wkleić zdjęcia tak żeby się pokazywało odrazu ale nie wychodzi mi coś
Robiłem tak:
Olympus C-765 UZ + statyw + UV+ filtr polar...
misiekh, po pierwsze musisz zmniejszyć wielkośc obrazka do max 640 pix i cięzaru około 140kb. Po drugie musisz wstawić w adres do obrazka a nie strony.
było sobie życie
Wkońcu jakieś zdjęcia rybek![]()
A oto mój muszlowiec wielkooki.
E-3, E-510
Jak robicie zdjecie żeby nie odbijało błysku, bez lampy i czy chwytacie całe akwarium czy tylko rybe.
Przy robieniu zdjęcia całego akwa często zdarza się że widać w szybie błysk z lampy. Trzeba aparat ustawiać pod kątem do szyby albo akwa oświetlić z góry dodatkowym światłem i wtedy robić bez lampy błyskowej. Przy zbliżeniu rybki mój aparat nie łapie odbłysku bo obiektyw mam przy samej szybie a lampa jest wysoko.
E-3, E-510
abc
fotomic bardzo fajny pomysl z tym rybkami, no i fajne te Twoje poczatki.
Moze w nowym roku przykleje posta .... i to bedzie taki "temacik miesiaca"![]()
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
@Jeronimo, a już myślałem że pozostanie ten temat bez echa i że nie ma nikt takiego hobby.
@Kordek, bardzo fajny ten muszlowiec, czy on pływa przy samym dnie czy może też swobodnie ? Dawaj sukcesywnie inne
gladiator, najlepiej robić tak jak napisano pod kątem albo obiektyw przy samej szybie(wtedy nie ma refleksow). BArdzo łatwo jest też zrobić bez lampy i eszcze lepsze efekty(musisz mieć mocne światło) albo czekać aż rybki będę ospałe
MOże dziś coś wrzucę jeszcze.
było sobie życie
Generalnie pływa przy dnie ale za jedzeniem pływa wszędzie. A zdjęcia będą tylko czy nas moderator nie "wykopie" na inne forum.oczywiście bez obrazy
![]()
E-3, E-510