Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Global plague - żart makro, C8080

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    OKO, tak napisałeś:

"co mam Ci napisac chlopie?
    fotka nieostra, blada , slabe kolory.., zle skompresowana - faktycznie powstala siatka.
    to nawet nie jest makro..makro pokazal Ci luc4s..

a do tego wszystkiego tytul, jak do jakiegos wybitnego dziela - od razu przychodzi na mysli barok - dlugie tytuly i lipa w srodku.

nie pisze tego, bo jestem zlosliwy potrakotwalem to foto tak jak sugerowales - foto zart - to wszystko."

Dziekuje OKO za krytyczne spojrzenie i ocenę.
    Pewne strwierdzenia uwazam za niesprawiedliwe, i tak:
    1) ze fotka jest źle skompresowana,
    kompresowal program komputerowy, aby dostosowac rozmiar pliku do wymagan serwera. Byc może zdjecie ma malo pikseli, z czym sie zgodzę.

2) że to nie jest makro
    ze fotka sie nie podoba, to rozumiem, ale ze to nie jest makro, to tego juz nie, to co jest makro? Jakie rozmiary na zdjęciu musialaby miec mucha, ze by to bylo makro. Siatki tez nie widze. Moze masz na mysli piksele przy duzym powiększeniu ekranowym? Siatka, to jest siatka, a siatka pikseli, to jest siatka pikseli.

3)makro pokazal mi lucs4,
    niezłe makro, tylko tym sie różni od mojego, ze jest w 20 % ostre (oczy, fasetki), a w 80 % przeraźliwie nieostre, widac tylko oczy i to nie całe, tułowia i odnozy juz nie, nie mowiac o wloskach. A więc jest to zupelnie co innego. Jest to dobre, sugestywne makro owada od frontu, robi wrażenie, nie powiem.

Mimo, tych zastrzeżeń dziękuje, że zechciales usciślić swój sąd.

SEBASTAN, dziekuje za wyczerpującą analizę, aczkolwiek rezerwuje sobie prawo do nie zgadzania się z pewnymi Twoimi orzeczeniami.

Pzdr, TJ

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Makro to zapewne jest, ponieważ mucha na zdjęciu jest w większej skali jak 1:1, a takie własnie zdjęcia definiujemy jako makra.

Co do mojej fotki, nie dalem jej do porównania, to całkiem dwie rózne tematycznie fotki o innym powiększeniu więc prosze nie porównywać. Jedynie chciałem wytłumaczyć o co mi chodziło z tymi "oczami w oczach"
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

Awatar OKO
    Mieszka w
    nottingham
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Mimo, tych zastrzeżeń dziękuje, że zechciales usciślić swój sąd.
    nie mam zastrzezen. nie czuje sie na tyle kompetentna osoba aby oceniac Twoje prace, moge jedynie wyrazic swoje skromne zdanie.

po to wlasnie sa takie fora internetowe, zeby moza bylo sobie podyskutowac i sie czegos nauczyc od siebie nawzajem.

Pewne strwierdzenia uwazam za niesprawiedliwe, i tak:
    1) ze fotka jest źle skompresowana,
    kompresowal program komputerowy
    niestety tu sie z Toba nie zgodze.

nie mozesz wina za jakosc zdjecia obarczac programu komputerowego, to tak jak byc obarczal swoj aparat za nieostre zdjecia.

kazdy program komputerowy ma okreslone opcje, miedzy ktorymi Ty wlasnie wybierasz ta, ktora jest dla Twojego zdjecia najbardziej odpowiednia.
    do kompresji zdjec polecam PS.
    camedia 720 uz
    eos 350 d + 18-55 + 75-300 usm +velbon cx 440