przyjemne nie powiem.
Tylko skąd to widoczne bardzo zaszumienie? Aż takich czułości wysokich trzeba było użyć (szczególnie 3)?
Podoba mi się bajorko z kaczkami i to okaleczone drzewo - w pierwszym momencie napawa optymizmem - radosna zieleń z prawej, a później zauważyłem, że to drzewo-kaleka... i pewnie lekko mu nie było, żeby zarosnąć...
Lubię zachody - każdy jest inny![]()
Dziękuję blady. Powiem Ci szczerze że to ja spiepszyłem tą "ziarnistość". Po zmniejszeniu zdjęcia chciałem je wyostrzyć i przeostrzyłem. Nigdy wcześniej tego nie robiłem więc tak metodą prób i błędów. Z resztą w ogóle nie używam PS. A najgorzej jak się coś przedobrzy jak to mówił kiedyś Gargamel.
Oto dla Ciebie trochę inny zachód. No bo przecież każdy jest inny![]()
E-1 // C-5060 // ZD 14-54 // 40-150 // 35 Macro // FL-50 // EP-2 // SHLD-2
no i ten ostatni zachód jest najbardziej plastyczny - od tego mogłeś zacząć, od razu lepiej by mi się zrobiło.
echhh... to poprawianie a później powiedzą, że e-1 szumi...![]()
Masz rację. Chyba wytłuszcze swoje wyjaśnienie w poprednim poście![]()
Już więcej nie będę poprawiał. Z resztą i tak tego nie lubie![]()
Nie ma co od razu popadać w skrajności ale tych to już nie poprawiaj. Zresztą nurek, przecież efekty widać na bieżąco, jak coś po poprawieniu gorzej wygląda od oryginału to po co ruszać?
dobranoc!![]()
Fajny zachód. Przyjemna fotka.
Co do poprzednich to jak najbardziej wysostrzać warto, ale z umiarem
Nie mam PSa - robię to w Gimpie i tam nie przekraczam 20-30% wyostrzania, bo powyżej pojawiają się już rażące plamki.
"hans und helmut trinken vermut"
pierwsza fotka jest oki
drugiej nie rozumiem....
a trzecia.. kurcze czy to kompresja? czym spowodowane jest takie zaszumienie (a moglo byc tak ladnie ...)
/EDIT a juz doczytalem![]()
pozdrawiam
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
Ech..... kurde taką plamę dać![]()
Następmnym razem Panowie sie poprawie, postaram się.
A co do drugiego to też za bardzo nie rowumiem. Ot takie drzewko z pryszczem. Wydawało mi się ciekawe i dltego zrobiłem zdjęcie. Wyglądało jak oko kameleona. Może tak jak mówi blady to drzewko jest chore?
to ja wolę nurek Twoją interpretację - oko kameleona to bardzo dobry tytuł dla zdjęcia nr 2![]()