Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 37

Wątek: jestem ząłamany !!!! [E1]

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Zgubiłeś do mnie telefon ?
    Zawsze możesz dzwonić, praktycznie 24/dobę Twisted Evil
    Kurcze głupio się przyznac ale zgubiłem. Ale w sumie to wiesz o co mi chodzi gdyż pisałem Ci na GG (IMO masz ten sam problem, oprócz tego gratis od serwisu ) Poprostu chcę jeszcze kogoś zapytać oto samo.

Wesołych Świąt.
    było sobie życie

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    JA ze swojej strony nie polecam stolicy, UPS chyba nie korzystalem, GLS DHL OPEC jak narazie mnie nie zawiedli.
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

Mieszka w
    Tomaszów Maz.
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Ja na stolicę złego słowa nie powiem, gość wysłał mi lampę fl50 w czwartek o 17 z Ostrowca i rano o 10 była w Tomaszowie.Problem w tym że ja się nie spodziewałem a przesyłka była na adres rodziców i mama trochę się zdziwiła gdy chciano od niej 1400pln. No ale szybko podjechałem i lampę mam na święta.
    Wesołych i spokojnych wszystkim olympusowcą ,a w nowym roku udanych kadrów.

robin102
    Gość
    Hmmm dla mnie DHL od wielu lat wozi dość wartościowe przesylki i zlego slowa nie mogę powiedzieć. Zawsze na czas i bez uszkodzeń. Jak oni to robia . Rozmawiałem ostatnio z kurierem i narzekał że mu stawkę obcieli na 2,40 zł od sztuki przesyłki. Jak oni wychodza na swoje wożąc to własnymi prywatnymi samochodami do odbiorców. Żal mi sie chlopaka zrobiło i dalem na piwo. Jaka płaca taka praca. Obowiazuje pewnie w innych firmach niż DHL .
    Co się w tym kraju wyrabia. !!!!

Mieszka w
    3Miasto
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robin102
    Hmmm dla mnie DHL od wielu lat wozi dość wartościowe przesylki i zlego slowa nie mogę powiedzieć. Zawsze na czas i bez uszkodzeń. Jak oni to robia . Rozmawiałem ostatnio z kurierem i narzekał że mu stawkę obcieli na 2,40 zł od sztuki przesyłki. Jak oni wychodza na swoje wożąc to własnymi prywatnymi samochodami do odbiorców. Żal mi sie chlopaka zrobiło i dalem na piwo. Jaka płaca taka praca. Obowiazuje pewnie w innych firmach niż DHL .
    Co się w tym kraju wyrabia. !!!!
    Hmmm, a to ciekawe bo w trójmieście jeżdżą samochody firmowe DHL, podobnie jest z UPS.
    Pozdrawiam,
    Marek

robin102
    Gość
    Te samochody ładnie pomalowane to są prywatne auta-dostawcze ludzi którzy nimi jeżdżą . Jak DHL przejmowało servisko to jeszcze za własna kasę musieli te wozy przemalować. Takie czasy.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zabłudów
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Witam serdecznie.

Jeżeli już piszemy o firmach kurierskich, to mam okazję przesyłac służbowo codziennie kilka paczek Stolicą. Dzieje się tak od 8 lat. Przesłałem tych paczek w obie strony ilości idące w tysiące. Fakty są takie, że nie mogę nic zarzucić firmie jeśli chodzi o obsługę, czas doręczania itd. Natomiast zdarzyło się kilka przypadków zaginięcia paczki. Raz były to pieniądze (kilkaset euro), które koleżanka wysłała robiąc duże głupstwo. Zginęło też kilka telefonów komórkowych. Za każdym razem firma wypłaciła 300PLN odszkodowania, więc zachowała się fair. Złodzieje są wszędzie i należy po prostu myśleć przed wysyłką. Nie wysyłać pieniędzy a wartościowe paczki dodatkowo ubezpieczać. Czyli tak jak na poczcie
    Powodzenia.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    W moim przypadku zawalił rzeszowski oddział, kurier miał jakiś stary plan miasta na którym nie było mojej ulicy i nie wykazał inicjatywy zadzwonić do mnie zapytać się jak dojechać tylko napisał, że błędny adres. To był piątek, więc nastał weekend i paczkę otrzymałem dopiero w poniedziałek. W między czasie wywołałem lawinę skarg, bo przez tego kuriera sobotnie zdjęcia miałem z głowy i w poniedzialek otrzymałem przeprosiny z centrali z Warszawy oraz przesyłkę
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

Awatar ghost4
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Ja osobiście nikomu nie życzę przesyłać UPS, bynajmniej przez oddział gdański.

Na trzy wysyłki, dwie porażki ! ! ! ( biorąc pod uwagę cenę usługi to trzy porażki )

Kiedy czekałem na przesyłkę od serwisu, to żeby ktoś odebrał telefon to sukces .... Dzwonię do W-wy pracownik odbiera praktycznie po drugim sygnale, w Gdańsku jak w moim przypadku 2 godz. nawet pośrednictwo W-wy nie pomogło ..... i to się nazywa obsługa przesyłek kurierskich ? ? ?

Dzisiaj znowu wysyłam mój sprzęt do reklamacji dzwonię do Gdańska, i kurier podobno ma być po 13:00, o 15:00 dzwonię, że nikt nie przyjechał to słyszę" miły " głos że kurierzy pracują do 18:00.
    Mam 21:00 i jestem przekonany, że UPS ma w czterech klientów od Olympusa.

Nie wspomnę już, że straciłem cały dzień ! ! !

Mam nadzieję, że Olympus Sp. z o.o. uda się w końcu przejrzeć na oczy i podpiszę umowę na przesyłki kurierskie z bardziej solidną i tańszą firmą niż UPS ( dla przykladu : wysłanie aparatu Nikon F100 plus szkiełko ~ 2,60 kg. zapłaciłem 61,17 pln )

Pozdrawiam
    Andrzej

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    jeszcze troche i trzeba bedzie zmienic temat posta na UPS vs DHL :P
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać