Przyznam się vendro, że już któryś raz podchodzę do oceny Twojego zdjęcia i jak na razie mam z tym problem. Wbiłeś kij w mrowisko.....daj mi (i chyba też innym) troszkę więcej czasu. Zdjęcie mocne i odważne.....
pozdrawiam
architektura dotyka poezji ... czasami
dobra fota. Z pomysłem - a to liczy się najbardziej. Ciekawe wykonanie i obróbka.
Fajne ziarno - potęguje nastrój. Podoba mi się
"hans und helmut trinken vermut"
sorki, ten kij jest w moim mrowisku....Zamieszczone przez vendro
![]()
chyba za bardzo mnie wchłonęło to zdjęcie.
Tym większy szacuneczek dla autora.
Gratulacje
architektura dotyka poezji ... czasami
podoba mi sie kadr.
camedia 720 uz
eos 350 d + 18-55 + 75-300 usm +velbon cx 440
abc
moją inspiracją do stworzenia tego zdjęcia byli przede wszystkim ludzie oraz koncert zespołu happysad. a konkretniej piosenka z nowego albumu "podróże z i pod prąd", która nazywa się z pamiętnika młodej zielarki, próbke utworu można ściagnąć stąd, akurat ona zawiera refren w którym ujęty jest tytuł mojego zdjęcia.
ale juz koniec o inspiracji i zespole. przejdźmy do konkretów.
zdjęcie jest takjakby (mimo ze, mnie to w zyciu na szczescie nie spotkalo) odwzorowaniem nastroju, uczuc i mysli człowieka, który w akcie desparacji sięga po tak drastyczne środki "pomocy sobie" jak próby samobójcze... przedawkowanie tabletek, czy cięcie się - choć dosłownie tego do prób samobójczych zaliczyć nie możemy. wiadomo nam wszystkim, że jest wiele osób które zadają sobie ból, dzięki czemu czują się przez chwile wolne. ja poprzez rozmowy z kilkoma takimi osobami, a także poprzez próby pomocy im, oraz słuchanie tej piosenki (która głęboko mi zapadła w myśli), postanowiłem stworzyć "obraz" tak jak pisałem myśli, psychiki, nastroju człowieka, który możemy powiedzieć, że nie radzi sobie z problemami, które go otaczają w dniu codziennym.
może zbyt ostro podszedłem do tematu, może zbyt brutalnie. ale taka była moja wizja tego "obrazu".
pozdrawaim i cieszę, się że możemy podyskutować![]()