Jesli chodzi o pilocik firmy Elmak, to ja sprawdzalem (zakupilem) ze swoim E300 i z kumpeli D70, dziala bez zarzutow.
Jesli chodzi o pilocik firmy Elmak, to ja sprawdzalem (zakupilem) ze swoim E300 i z kumpeli D70, dziala bez zarzutow.
ZAPRASZAM: https://www.facebook.com/emil.dzemski, blog http://dzemski.blogspot.com
Według instrukcji (e-330) pilot RM-1 musi być skierowany na przednią część aparatu. Zastanawiam się czy aparat odbierze sygnał z pilota jeśli ten skierowany będzie na ekran LCD ? Podczas wykonywania zdjęć w czatowni nie mam możliwośći skierowania pilota w miejsce wskazane przez instrukcję. Czy próbowaliście wykorzystywać pilota w takich warunkach ?
Można kupić wężyk spustowy do e-330 ?
c-7070
Na LCD to nie za bardzo, ale z tylu pod katem ok. 45st. "do gripa ;]" jeszcze w miare dziala.
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
pilot jest na podczerwień - więc lusterkiem można odbić tak żeby trafiało w czujnik![]()
No to jeszcze trza lustereczko wsteczne zamontować, najlepiej elektrycznie sterowane i odmrażane![]()
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
Bardzo często używam pilota do makro i zawsze - no prawie zawsze wyzwalam migawkę kierując wiązkę na LCD w E-300. Jakoś dział. Może dlatego, że odbija od tła?
Są oczywiście przypadki, że "operację" kilka razy powtarzam, aż "załapie", ale rzadko kieruję pilota "od frontu".Pozdrówka.
Dla porządku dodam,że Bulb z pilota działa również z E-330.
Z tyłu aparatu tez wyzwala migawke, pod waruniem,ze ma sie od czego odbic _przed_ aparatem
Ale ja nie o tym.
Macie jakieś pomysły,na to,żeby do pilota podpiąć jakiś uchwyt, rzep, czy cokolwiek, żeby go nie zgubić?
Wektor
witam, własnie nabyłem RM-1 ale bez żadnej instrukcji, opisu...może ktos ma do zbycia, udostepnienia wersję elktroniczna lub papierową po polsku opisu funkcji tegoz pilota?
Proszę uprzejmie instrukcja RM1
Jedno nieostre zdjęcie to pomyłka. Dziesięć nieostrych zdjęć to eksperyment. Sto nieostrych zdjęć to styl
pozdrawiam Wojtek
...świetnie ...bardzo dziękuję...Zamieszczone przez Ernesth