a czy tym pilotem z 1 przyciskiem da się robić zdjęcia z czasem B?
a czy tym pilotem z 1 przyciskiem da się robić zdjęcia z czasem B?
Pomysl Waszmosc jaka ceche ma czas "B"Zamieszczone przez RasteR
a na jakiej zasadzie funkcjonuje pilot ... ?!
Odpowiedz sama w sobie jest zawarta w
slowie .... NIE !
Tak samo zresztą jak pilotem RM-1.Zamieszczone przez lech2
Pozdrawiam:
Andrzej
no i właśnie tym drugim pilotem się podobno da...
Przynajmniej tak wynika z mojej instrukcji do E500
Technicznie nic nie stoi na przeszkodzie aby taka możliwość była. Kiedy trzymasz wciśnięty przycisk w pilocie, on cały czas powtarza wysyłaną sekwencję kodową. To tylko kwestia softu aby miał jakiś licznik lub time-out do odróżniania trzymania od jednokrotnego przyciśnięcia.
Jednak ani RM-1 ani RM-2 nie działa w ten sposób, a własciwie to nie działają tak aparaty...
kurcze... musze przeczytać instrukcję jeszcze raz ale z tego co pamiętam to jest taka opcja w E500 - przyciska się jeden przycisk aby otworzyć migawkę, a drugim się ją zamyka.
sprawdzę wiecieram.
strona 36 FOTOGRAFOWANIE PRZY DŁUGIEJ EKSPOZYCJI PRZY UŻYCIU PILOTA (RM-1)
(...) Naciśnij przycisk W na pilocie aby otworzyć migawkę (...) Naciśnij przycisk T aby zamknąć migawkę
niech ktoś to przetestuje z E1 też, jakby to była prawda zmieniam pilota![]()
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
W E-300 w momencie włączenia "BULB" automatycznie zmienia się tryb z wyzwalania pilotem na zwykły i nie można tego przestawić, bo znika z opcji wyboru. Więc ten sposób odpada. Wygląda na to, że to kolejna istotna przewaga E-500 obok podglądu histogramu w "record-view"...
Pewnie zrobili to z powodu braku grip-a i innej możliwości uzycia "BULB-a"? Do E-300 grip jest i tam jest gniazdo na kabelek...
Chociaz zweryfikować nie mogę bo wygląda na to, że zgubiłem pilot![]()
z E-500 sprawdzone, dziala![]()