Nie sądzę. Raczej tylko na zamówienie.
P.S.
Już mam ten wizjer w łapie (istnieje, jakby ktoś wątpił).
Wieczorem podłączę go do aparatu
Nie sądzę. Raczej tylko na zamówienie.
P.S.
Już mam ten wizjer w łapie (istnieje, jakby ktoś wątpił).
Wieczorem podłączę go do aparatu
Moje opinie odnośnie ME-1:
Cena: 117 zł jak za takie małe G trochę wysoka
Jakość wykonania: bardzo wysoka, plastik dobrej jakości, sama muszla oczna dość twarda i niezbyt przyjemna przy kontakcie z "okolicami oka"
Walory użytkowe: prosty montaż, nie zobserwowałem żadnych zniekształceń obrazu, soczewki wydają się być bardzo dobrej jakości, powiększenie nie zwala z nóg ale przy tak małym wizjerze (jaki jest w E-500) napewno się przydaje.
Aparat z wizjerem ME-1 wygląda "okazale", choć wizjer dość odstaje od korpusu i zasłania nieco wyświetlacz LCD przy spoglądaniu nań z góry, pod kątem >45'. nie powoduje to jednak żednego dyskomfortu przy użytkowaniu aparatu.
Czy warto kupić ME-1?
Gdyby cena była niższa, napewno TAK.
może znasz kogoś z E1?--ciekawy jestem wyglądu matówki E1 pod tym wynalazkiem...
Oj, coś mi się wydaje, że do E1 to ten wizjer się nie nadaje. Tylko do E500 i E300Zamieszczone przez irek50
jeśli po przyłożeniu obraz byłby dobry to adaptacja jest zawsze możliwa... nie takie przeróbki robiłem(w przyszłym tygodniu dokupię pewien element optyczny i okaże się, czy mój wynalazek z wizjerem 45stopni i powiększeniem 2x wypali --ale to duże będzie i niezbyt poręczne...)
Obraz nie jest ciemniejszy po przejściu przez soczewkę?
Cieszy mnie didymos Twoja opinia... dobrze, że ta nakładka działa.
Już składam zamówienie na urodziny![]()
blady: z praw optyki wynika, że musi być nieco ciemniejszy, bo to nie jest noktowizor...(jeden powód to powiększenie, a drugi- dwie soczewki...)
sprecyzuję pytanie zgodnie z prawami optyki: czy obraz jest akceptowalnie ciemniejszy po przejsciu przez wizjer?![]()
ja powiem "w ciemno", że jest akceptowalny![]()
Urządzeniami pomiarowymi, które posiadam; czyli mym własnym okiem, nie stwierdziłem aby soczewki przyciemniały, w sposób zauważalny, obraz w wizjerze.
"Czujniki pomiarowe" przykładałem również do samego wizjera, bez aparatu, i wyniki badań się potwierdziły.