ty?Kto pierwszy?
![]()
ty?Kto pierwszy?
![]()
Fajnie by było. Do tej pory to ja pytałem mądrzejszych Olkowców (bo jestem młodym Olkowcem). A tak to ja będę madrala![]()
Ma już ktoś ten wizjer?
Olympus wyraźnie nawala w tym temacie![]()
Z Olympus Polska odesłali mnie do firmy Saysonic a firma Saysonic nie może się doczekać na dostawę od Olympusa (sprowadzają z Holandii czy jakoś tak).
Niedługo minie trzy tygodnie jak złożyłem zamówienie i wpłaciłem zadatek![]()
Kaszana!
Wizjerów nie ma i nie wiadomo kiedy będą. W Hamburgu (skąd sprowadzano) zapas się skończył.
Olympus Polska wprowadził w błąd sprzedawców.![]()
Olympus Polska myślę że zawala sprawę. Podobnie miałem rok temu z lampą FL-36. Olympus potwierdzał że ma lampy , a potem okazywało się po dokonaniu przelewu, że nie ma ale właśnie jadą. I tak jechały 2 tygodnie. Teraz chciałem zakupić pilota RM-1 i nie ma.
Olympus E-1, ZD 14-54, ZD 50, Sigma 55-200, Sigma 105, FL-36, Metz 58, E-PL1, 20mm 1,7
Czym, jest oczekiwanie na lupkę czy pilota w porównaniu do półtora miesięcznej obsuwy z dostarczeniem na rynek polski E-500? Muszę stwierdzić, że się przyzwyczaiłem do takich opóźnień dzięki konsekwentnemu działaniu firmy - nie jestem ani wkurzony, ani się nie denerwuję. Nawet, bardzo dziękuję firmie Olympus, że uczy mnie cierpliwości... a to już zaleta kupowanie peryferii i systemu Olympusa i myślę, że cierpliwość przydaje się w codziennym fotografowaniu![]()
Z drugiej jednak strony, to ile Olympus sprzedał w Polsce pilotów? 100? 200? Ile sprzeda ME-1? 100? 200? Ile aparatów typu lustrzanka cyfrowa zostało sprzedamych, szczególnie nowego modelu E-500? Podejrzewam, że niewiele lub nie są to znaczące ilości.
Ale wracając do tematu. Ma już ktoś powiększenie do wizjera?
pisałem wcześniej że pan z Olympus Polska , powiedział mi ze do
tej pory nie sprowadzono do Polski ani jednej sztuki, bo nie było
zapotrzebowania.Mało tego,jeśli mnie to interesuje to mam złożyć
zamówienie przez wybrany przeze mnie sklep,to w terminie
10 dni sprowadzą.Tym razem po wpadce w Fotozakupach,złożyłem
zamówienie w Foto-Necie.Termin potwierdzono, 10 dni od 11 stycznia.
Zobaczymy!
E300+14-45+40-150+50/2Macro,Canon FD system
Właśnie dzwonił do mnie pan z Saysonica z informacją, że zamawiany przeze mnie wizjerek jest do odebrania![]()
Czyli coś drgnęło odnośnie wizjerów ME-1.
Dzisiaj po pracy postaram się go odebrać. I może jutro podzielę się wrażeniami.
a saysonic ma ich więcej?