Wracając do tematu największy mit E-500 mały wizjer. Dzisiaj zerkałem przez niego w Jankach i jest wszystko ok bardzo dobrze się przez niego kadruje. W zestawie 14-45,40-150 i cena 2999pln.
Wracając do tematu największy mit E-500 mały wizjer. Dzisiaj zerkałem przez niego w Jankach i jest wszystko ok bardzo dobrze się przez niego kadruje. W zestawie 14-45,40-150 i cena 2999pln.
AAA niech to lodowaty wiatr...dość do jasnej cholery płytkich snów i wizji z aparatem w dłoni o poranku!!!(hmmm...)
bedzie e-500 i juz i Bóg Wam zapłać nieOBIEKTYWniza mniej lub bardziej pomoc świadomą.
Wybór aparatu, to rzecz straszna!!! Oby długo nie. Na to liczę, decydując się na E-500.
Teraz moi Drodzy kilka pytan:
do wydania do 6 tysi (z pewnosci FL 36 od razu)
-jaka karta?
-jak pod katem fajnego sprzetu dopełnic ten zestaw, dyspomując ta kwota?
-gdzie kupowac? - transakcja pewnie tuz przed swietami lub tuz po. Pragne bezpodrednio, gotowka z calym dobrodziejstwem czynienia zakupów
Raz jeszcze bardzo, bardzo dzieki za pomoc!!!
p.s a ze PiaRem troszke bede sie zajmowac, to nad budowanie marki Olympusa, popracujemy![]()
POZDRAWIAM
juka
Jacy obiektywni! hola! hola!![]()
wypraszam sobie!
no chyba że obiektywni przez Zuiko Digital...
![]()
Gratuluję prawdziwie świadomego wyboru, Juka!
Znając ograniczenia, myślę, że będziesz wielce bardzo zadowoloną świadomą użytkowniczką tego aparatu - ja właśnie jestem baaardzo zadowolnym uświadomionym użytkownikiem. I teraz czekam na Twoje zdjęcia! Koniecznie się pochwal wynikami współpracy na lini Juka i E-500!![]()
- obecnie kupiłbym zestaw E-500 z 2 obiektywami w Fotojokerze - 2999 pln z dobrodziejstwem.
- kup szybką kartę Compact Flash Extreme III minimum 1GB.
(dobrym rozwiązaniem jest posiadanie urządzenie fotobank - wolno co prawda trwa zgrywanie, ale montując dysk 40 GB nie jesteś ograniczona wielkością pamięci)
- co do lampy, mam mieszane uczucia między FL-36 a FL-50, do bardziej profesjonalnych zastosowań FL-50 bo mocniejszy błysk, ale nie wiem czy nie lepiej współpracuje z E-500 - FL-36. Najlepiej jakby ktoś wypowiedział się, kto pracował z E-500/E-300 i z dwoma lampami jednocześnie.
- napewno jakiś fajny statyw i monopod
- napewno jakaś fajna torba żeby się wszystko zmieściło i łatwo się wyciągało
- napewno fajny dodatkowy akumulator albo dwa(niekoniecznie oryginalny)
Pozdrawiam fajnie!
Choć ze mnie zatwardziały użytkownik olympusów to śmiem twierdzić ,że E-500 to nie sprzet dla Ciebie. Raczej pomyśl o nikonie D70s to naprawde porządniejsza maszyna od olka 500.
Niezłym rozwiazaniem byłby E-1 gdyby nie to ,że to straszny staroć choć udany sprzęt( sorki do zadowolonych użytkowników ) E-500 to bardzo,bardzo amatorski aparatek ,choć podobno udany.
aaa mam go
MÓJ SKARB... kupilam w Fotojokerze ale łobuzy zgubili instrukcje i szlaki muszę sama przecierać,a francoi anlojezyczne wersje to ledwie 12 stron do **** calkiem.Zatem jesli ktos w pdfie czy jakos, to ja bardzo zobowiazana bedę.
pozdro![]()
juka
juka napisz do olympusa polska prośbę o instrukcję, przyslą na 100%. A być może jest nawet do ściągnięcia.
Jacku
no niestety not yet. do e-500 nie maja jescze nic. jakies 15 minut temu napisalam do olympusa na biuro.polska@olympus-europa.com. i czekam...
dzieki, pozdrowienia
juka
w pdf jest instrukcja PL na stronie http://www.olympusclub.pl
w dziale download albo gdzieś w okolicach.
Jak mogli zgubić? Łobuzy! Powinnaś rabat dostać za niekompletność sprzętu...
Nie zapomnij o wystawieniu swoich prac do oceny!