Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Fakty i mity - Oly E-500

Mieszka w
    Tomaszów Maz.
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Wracając do tematu największy mit E-500 mały wizjer. Dzisiaj zerkałem przez niego w Jankach i jest wszystko ok bardzo dobrze się przez niego kadruje. W zestawie 14-45,40-150 i cena 2999pln.

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    AAA niech to lodowaty wiatr...dość do jasnej cholery płytkich snów i wizji z aparatem w dłoni o poranku!!!(hmmm...)
    bedzie e-500 i juz i Bóg Wam zapłać nieOBIEKTYWni za mniej lub bardziej pomoc świadomą.
    Wybór aparatu, to rzecz straszna!!! Oby długo nie. Na to liczę, decydując się na E-500.
    Teraz moi Drodzy kilka pytan:
    do wydania do 6 tysi (z pewnosci FL 36 od razu)
    -jaka karta?
    -jak pod katem fajnego sprzetu dopełnic ten zestaw, dyspomując ta kwota?
    -gdzie kupowac? - transakcja pewnie tuz przed swietami lub tuz po. Pragne bezpodrednio, gotowka z calym dobrodziejstwem czynienia zakupów
    Raz jeszcze bardzo, bardzo dzieki za pomoc!!!
    p.s a ze PiaRem troszke bede sie zajmowac, to nad budowanie marki Olympusa, popracujemy
    POZDRAWIAM
    juka

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Jacy obiektywni! hola! hola! wypraszam sobie! no chyba że obiektywni przez Zuiko Digital...

Gratuluję prawdziwie świadomego wyboru, Juka!
    Znając ograniczenia, myślę, że będziesz wielce bardzo zadowoloną świadomą użytkowniczką tego aparatu - ja właśnie jestem baaardzo zadowolnym uświadomionym użytkownikiem. I teraz czekam na Twoje zdjęcia! Koniecznie się pochwal wynikami współpracy na lini Juka i E-500!

- obecnie kupiłbym zestaw E-500 z 2 obiektywami w Fotojokerze - 2999 pln z dobrodziejstwem.

- kup szybką kartę Compact Flash Extreme III minimum 1GB.
    (dobrym rozwiązaniem jest posiadanie urządzenie fotobank - wolno co prawda trwa zgrywanie, ale montując dysk 40 GB nie jesteś ograniczona wielkością pamięci)

- co do lampy, mam mieszane uczucia między FL-36 a FL-50, do bardziej profesjonalnych zastosowań FL-50 bo mocniejszy błysk, ale nie wiem czy nie lepiej współpracuje z E-500 - FL-36. Najlepiej jakby ktoś wypowiedział się, kto pracował z E-500/E-300 i z dwoma lampami jednocześnie.

- napewno jakiś fajny statyw i monopod

- napewno jakaś fajna torba żeby się wszystko zmieściło i łatwo się wyciągało

- napewno fajny dodatkowy akumulator albo dwa (niekoniecznie oryginalny)

Pozdrawiam fajnie!

robin102
    Gość
    Choć ze mnie zatwardziały użytkownik olympusów to śmiem twierdzić ,że E-500 to nie sprzet dla Ciebie. Raczej pomyśl o nikonie D70s to naprawde porządniejsza maszyna od olka 500.
    Niezłym rozwiazaniem byłby E-1 gdyby nie to ,że to straszny staroć choć udany sprzęt( sorki do zadowolonych użytkowników ) E-500 to bardzo,bardzo amatorski aparatek ,choć podobno udany.

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    aaa mam go
    MÓJ SKARB... kupilam w Fotojokerze ale łobuzy zgubili instrukcje i szlaki muszę sama przecierać,a franco i anlojezyczne wersje to ledwie 12 stron do **** calkiem.Zatem jesli ktos w pdfie czy jakos, to ja bardzo zobowiazana bedę.
    pozdro
    juka

jacek2004
    Gość
    juka napisz do olympusa polska prośbę o instrukcję, przyslą na 100%. A być może jest nawet do ściągnięcia.

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Jacku
    no niestety not yet. do e-500 nie maja jescze nic. jakies 15 minut temu napisalam do olympusa na biuro.polska@olympus-europa.com. i czekam...
    dzieki, pozdrowienia
    juka

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    w pdf jest instrukcja PL na stronie http://www.olympusclub.pl
    w dziale download albo gdzieś w okolicach.

Jak mogli zgubić? Łobuzy! Powinnaś rabat dostać za niekompletność sprzętu...

Nie zapomnij o wystawieniu swoich prac do oceny!