Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Wątek: Jaki aparat jest najlepszy?

| OlyJedi Awatar bazi
    Mieszka w
    Wrocław,PL
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    IMO jak bedziesz juz kupowal jakis aparacik to albo sam sobie sprowadz, albo kupuj u TIPa. Zaoszczedzisz spooooro kaski.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Z tym wyborem to zależy od podejścia. Bo dla mnie to raczej bez różnicy czy wybieram 1 z 10 czy 1 z 30 skoro i tak w żadnym wypadku nie jestem w stanie wskazać faworyta (chociaż w przypadku samochodów sprawa wydaje mi się łatwiejsza) ))) Ale to tak na marginesie.
    Jeżeli interesuje Cię dźwięk - chociaż ja uważam że zajmuje zbyt wiele miejsca na karcie (bez niego i tak często karty wydają mi się mało pojemne) to zapomnij o C-4000Z.
    Jeszcze jedno... jakikolwiek aparat kupiłbyś to i tak jak sądzę po jakimś czasie będziesz miał obiekcje czy to aby był najlepszy wybór... i to z wielu powodów (np. malejące ceny Twojego sprzętu, coraz lepsze nowe modele niekoniecznie droższe, rosnące wymagania wobec własnych fotek itd. - kolejnośc jest losowa).
    Pomimo tego życzę w miarę bezstresowego wyboru i jak najdłużej trwającej satysfakcji z wyboru aparatu

| OlyJedi Awatar Arras
    Mieszka w
    Rzeszów
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez krupek
    Nie wiem Arras po czym tak bardzo poznac że nie mam zbyt wygórowanych wymagań. Po cenie? Po ilości wymienionych przeze mnie funkcji? Jeśli możesz to się wytłumacz...
    ... i po cenie... i po ilości funkcji...
    C750&C720 + cla4/UV/sva-20/sm128/xD256 + wyzwalacz do C720/C725 + zasilacz

| OlyJedi
    Mieszka w
    Okolice Kościerzyny, pomorskie
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Oj są różne...

jeżeli chodzi o sprzęt z większym zoomem to oprócz Olympusa C740 czy C750 zastanów się nad Panasonic Lumix FZ1 (zoom optyczny x12, ale tylko 2,11 MPix, stabilizacja obrazu, firmowa optyka) - cena około 1800 (sprawdź na Allegro) czy nowym Nikonem zoom x 10, ale nie pamiętam nazwy (widziałem go w Media Markt).

| OlyJedi
    Mieszka w
    Częstochowa
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    bazi masz c-5050 i chwalisz to co masz normalne zachowanie ja osobiscie nie wykorzystalbym takiego aparatu i bardziej sklanialbym sie ku c-750 ze wzgledu na zoom ktory przydal by mi sie i to bardzo
    co do tego panasonica - 2mb matryca - starsznie malo
    jesli nie planujesz nagrywac dzwieku to niczego sobie jest taki c-4000 albo tez super sprawa sa c-7xx (wypasiony zoom)

| OlyJedi Awatar bazi
    Mieszka w
    Wrocław,PL
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Siro, akurat w tym watku nie chwale... Wydaje mi sie po prostu, ze do zastosowan polprofesjonalnych to idealny sprzet. C-750? Tez go wymienilem...

| OlyJedi
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    no no... jeszcze trochę i albo jakiś "ranking" sprzętu powstanie albo wojna w necie wybuchnie )) A wydawało mi się że posiadanie przez kogoś danego sprzętu jest wypadkową jego osobistych możliwości, oczekiwań, czasu zakupu oraz zdobytych opinii
    Poza tym chyba nawet na najlepszym sprzęcie można strzelić kiepskie fotki a na słabym rewelacyjne... (to ostatnie znam póki co z teorii) )))))
    A więc: OLKOWCy wszystkich krajów łączcie się!
    Pozdr.

| OlyJedi Awatar krupek
    Mieszka w
    Rzeszów
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Po tej jakże krótkiej, ale burzliwej dyskusji zdążyłem się przekonać że np. C4000UZ mógłby być dobrym zakupem.

Intryguje mnie jednak jeszcze jedna sprawa... Dlaczego... tak ogólnie miałby to byc Oli?

Czytałem wiele różnych artykułów chociażby na temat aparatów fimy Canon i poularnego w tej kalasie cenowej Canon A70.

Jak według was ("Olkowców") ten aparat ma się do C4000 lub C7xx?

| OlyJedi
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez krupek
    Czytałem wiele różnych artykułów chociażby na temat aparatów fimy Canon i poularnego w tej kalasie cenowej Canon A70.

Jak według was ("Olkowców") ten aparat ma się do C4000 lub C7xx?
    Powiem tak. Jakbym nie tak dawno nie miał wystarczająco kasy na G3 kupiłbym A70. Bez zastanawienia...

Teraz być może wstrzymałbym się do czasu pojawienia A80 (według Canona w sprzedaży ma być lada dzień) róznica - 3 vs 4 Mpx. No chyba, że nie zależy Ci na rozdzielczości. Nie wiadomo dokładnie jaka będzie cena A80 ale dość szybko powinna trochę spaść cena A70...

No albo kup jakiegoś Olympusa, ale ja osobiście poniżej C-5050 lub C-750 (ostatecznie C-740) bym nie schodził.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Czy C-4000 klasowo jest poniżej C-750?
    Tadeusz B; Olympus C-4000