Jeżeli szanowni grupowicze chcą usłyszeć (a raczej przeczytać) kilka ciepłych słów o E-500, to polecam najnowszy pozytyw - wprawdzie nie miałem go czasu przeczytać bardzo dokładnie, ale pobieżne przestudiowanie tekstu i podsumowania sprawiało bardzo miłe wrażenie
![]()
Tak samo jak kontakt z aparatem - po raz pierwszy go dzisiaj "wymacałem" w AGD-EURO-RTV i jestem bardzo pozytywnie zaskoczonyJakość obudowy zdecydowanie lepsza niż 350D czy Dynax 5D. Tak samo waga i trzymanie. Jak już będę w posiadaniu 500ki, to braku gripa szczególnie nie odczuję (a wcalnie nie mam małych rąk
W ogóle niezrozumiałe jest też dla mnie czepianie się wizjera - w porównaniu do starego Dimage'a 5D czy Zenita TTL ma on wspaniała jakość i jasność. To raczej patrzenie przez wizjer D70 jest jak przez ciemny tunel
A rozmiar ? Jak dla mnie w 100% wystarczający! Niestety jestem zmuszony do chodzenia w okularach i w ogóle mi nie przeszkadza jego wielkość
Niestety nie miał akumulatorów, więc nie mogłem popstrykać, ale jedyny mój zarzut - pierścień ostrości w kicie, to rzeczywiście prowakacja - powinni tego zabronić !![]()
Pozdrowienia dla wszystkich!
Robert