Ja mam DF-50. Rok temu kupiłem za 150zł. Teraz chodzi koło 120. Nie mam do niego żadnych zastrzerzeń.
Ja mam DF-50. Rok temu kupiłem za 150zł. Teraz chodzi koło 120. Nie mam do niego żadnych zastrzerzeń.
NO wlasnie zastanawiam sie nad tym i nad VELBON DX-888
Miałem identyczny dylemat, ale wybrałem DF-50 i nie żałuje decyzji. Aczkolwiek ten drugi pewnie tez spełniłby moje oczekiwania.
W DX-888 każda noga składana jest z 4 segmentów przez co statyw po złożeniu jest krótszy, ale przy rozłożeniu mniej stabilny niż DF-50 w którym nogi składają się z 3 segmentów.
Ja wybrałem DF-50. Jest droższy o cenę pokrowca który trzeba dokupić oddzielnie. Zdaje się, że występuje tylko w kolorze czarnym.
Olympus C-750 + 512MB + 256MB + 128MB + 16MB xD + tuleja + UV HOYA + DF-50
Wiec Kupiłem Fajny solidny statyw na allegro. Jestem zadowolony.![]()
DF-50 to dobry sprzęt za rozsądną cenę. do kompaktu aż nadto, lustro też dźwignie. ma tylko dwie wady:
- nie ma do niego pokrowca na miarę: można kupić za mały albo ciut za duży (robiony pod DF-60)
- szybkozłączka ma "pypcia" z prawej zamiast z tyłu
obie wady pozwalają żyć, ale są.
Ja mam DF-60. Jestem z niego bardzo zadowolony, ale do noszenia jest trochę za duży (ostatnio biegałem z nim w nocy po Pradze przez 4 godziny, rozkładając go i składając co 5 minut... Brakuje mi do niego pokrowca. Ale mogę go dokupić, tyle, ze kosztuje 50zł :/ Mój ma pypcia z leewej strony, ale to chyba lepiej niz z tyłu - przynajmniej mi się tak wydaje![]()