Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 66

Wątek: poparcie dla marki Olimpus

| OlyJedi
    Mieszka w
    Dębica
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Wracam do upgrade. Ustawiłem opcję PC Mode na Controli ,nadal nic, choć nie , bo jak spróbowałem ściągnąć nowszą wersję software z pod Olympus Studio- Trial, to nie uwierycie , ale restartowało mi compa. Po trzech próbach odpuściłem.Jedyne co mi się udało to ściągnąć i zainstaliwać sterowniki do E-1.
    stanisław
    E-3+14-54+50-200 swd, FL-50R, E-1+14-54, C5050, Pentacon 1,8/50, Jupiter 3,5/135, Telear 3,5/200 i dużo starego analogowego sprzętu

robin102
    Gość
    NUREK !!! użytkownicy E-system to najbardziej aktywni i życzliwi ludzie na tym forum. Może dlatego ,że dojrzalsi ???

Akumulatorki olympusa to chyba są lepsze od samych aparatów , ale czasem lubi "zaświrować" zaaplikowana do nich elektronika . Po kilku cyklach(3-5) pełnego naładowania i rozładowania nabierają pełnej sprawności .

Mieszka w
    3Miasto
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Stanisław Rozalski
    Wracam do upgrade. Ustawiłem opcję PC Mode na Controli ,nadal nic, choć nie , bo jak spróbowałem ściągnąć nowszą wersję software z pod Olympus Studio- Trial, to nie uwierycie , ale restartowało mi compa. Po trzech próbach odpuściłem.Jedyne co mi się udało to ściągnąć i zainstaliwać sterowniki do E-1.
    Tak ale Ty masz ściągnąć nowsze dla Olympus Viewer, nie dla Studio.
    Pozdrawiam,
    Marek

| OlyJedi
    Mieszka w
    Dębica
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Olympijczycy, jesteście wielcy! Dzięki Waszej pomocy udało mi się wreszcie doprowadzić sprawę upgrade do końca. Przeczytałem wszystkie Wasze odnośniki i korzystałem ze wskazówek tych co mieli ten sam problem co ja. Jedna wskazówka okazała się bezcenna, a mianowicie powtórny raz zainstalować upgrade olympus Viewer i to zrobiłem, jeszcze raz do ver.1.4. Po restarcie kompa podłączyłem body do portu 1394 i wszedłem w opcje upgrade. No i cud! Wszystko poszło jak w bajce.
    Zgłosiło się okno itd. Okazało się, że body ma soft ver.1.0- zmieniłem na 1.4, no i obiektyw j.w. z ver. 1.0 do 1.1.
    Czyli teraz jestem już na bieżąco. Jeszcze raz wielkie dzięki. Nasze forum, już myślę, że mogę tak napisać jest najlepsze
    stanisław
    E-3+14-54+50-200 swd, FL-50R, E-1+14-54, C5050, Pentacon 1,8/50, Jupiter 3,5/135, Telear 3,5/200 i dużo starego analogowego sprzętu

robin102
    Gość
    Zastanawiająca sprawa z tymi softami w nowych aparatch . Dlaczego nie ładują ich jak sprzet wychodzi z fabryki.

Awatar Homek
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    W Rzeszowie, w Foto-Hurcie proponowano mi sprowadzenie w przyzwoitej cenie (rym żeński... ) E 1 z Hamburga w ciągu dwóch tygodni. Może warto wziąć to pod uwagę? A może poszli do lasu...
    Pozdrawiam. Dariusz Żak

Awatar Homek
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    O Panie! Ale cofka w czasie! Kto wyłączył światło?! ...ale... może ktoś jeszcze szuka E 1..? Co, szuka ktoś?
    Pozdrawiam. Dariusz Żak

| OlyJedi
    Mieszka w
    Dębica
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Witam Wszystkich ponownie.
    Z baterią także mieliście rację. Po trzecim naładowaniu widzę, że trzyma. Pewnie za długo leżała w sklepie rozładowana.
    Teraz staram się opanować współpracę mojej lampy błyskowej -Exakty CTZ-26 z aparatem.
    Pierwsze próby są zachęcające, bo co prawda muszę pracować na ustawieni M i samemu ustawiać czas i przesłonę , co nie stanowi przecież żadnego problemu, ale za to fotokomórka lampy działa poprawnie, mogę nawet wykonywać zdjęcia w seriach i co mnie zaskoczyło, to wszystkie są prawidłowo naświetlone, czyli lampa "wyrabia" na sterowanej mocy błysku. Trudniej będzie w plenerze, ale myślę ,że i to jakoś rozwiążę. Zdjęcia coraz bardziej mi się podobają. Optyka 14-54 super. Na kompie, przy powiększeniach widać szczegóły, których nie pokazywały negatywy robione analogowym Oli IS-5000. Zdjęcia przy dużych powiększeniach mają prawie taką strukturę jak zeskanowane przeze mnie negatywy barwne z rozdzielczością 3200*6400dpi.
    Bardzo mi się to podoba.O szumach nic nie piszę, bo pracuję głównie na ISO 100 i 200. i jeszcze ich nie widzę.
    Negatywy, których używam nie wychodziły nigdy ponad ISO 400, tak będzie podejrzewam w przypadku E-1, czyli będzie na pewno wszystko dobrze.
    stanisław

jeśli chodzi o E1 to foto-net z Sopotu właśnie sprowadził kilka sztuk.

ech....

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Czyżbyś Raster jednak wolał mieć e-1?