Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 66

Wątek: poparcie dla marki Olimpus

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    Stanislawie- nie pakuj sie raczej w Sigme to moze i interesujacy aparat w pewnym wzgledzie ale ogolnie to slepa uliczka, nie sadze by pojawila sie kontynuacja. Szukaj na allegro i po sklepack Kup za 4100 aparat jest tego wart. Potem dokupisz dluzszego zooma, jest go sporo na allegro. za 700 zl max.
    Czesc.Ch.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Dębica
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Dzięki za wsparcie , sam się chyba oszukuję, że zmienię markę, robię zdjęcia analogodym Olympusem IS-5000 i cyfrowym Camedia C5050, więc już przyzwyczajony jestem do rozwiązań firmy Olympus.
    Możefaktycznie przepłacę i kupię E-1 za 4100 z ob.14-55,a później resztę w ratach w miarę posiadanej kasy.
    stanisław
    E-3+14-54+50-200 swd, FL-50R, E-1+14-54, C5050, Pentacon 1,8/50, Jupiter 3,5/135, Telear 3,5/200 i dużo starego analogowego sprzętu

Mieszka w
    3Miasto
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Stanisław Rozalski
    Dzięki za wsparcie , sam się chyba oszukuję, że zmienię markę, robię zdjęcia analogodym Olympusem IS-5000 i cyfrowym Camedia C5050, więc już przyzwyczajony jestem do rozwiązań firmy Olympus.
    Możefaktycznie przepłacę i kupię E-1 za 4100 z ob.14-55,a później resztę w ratach w miarę posiadanej kasy.
    Pisałem wcześniej w inny poście o tym że, w Gdańsku w sklepie pod patronatem Olympusa jest egzemplarz E1 + 14-54 za kwotę 3,6 tys.
    tel. 058 305 53 12

Ponadto na Cyberfoto gość sprzedaje aparat z lutego tego roku.
    Pozdrawiam,
    Marek

| OlyJedi
    Mieszka w
    Dębica
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Dzięki za info, dziś niedziela więc nie sprawdzę sklepu, ale jutro zadzwonię. Dziś świętuję swoje 50-te urodziny. Jeżli sfinalizuję zakup to zrobię sobie super prezent na kilka lat focenia.
    stanisław
    E-3+14-54+50-200 swd, FL-50R, E-1+14-54, C5050, Pentacon 1,8/50, Jupiter 3,5/135, Telear 3,5/200 i dużo starego analogowego sprzętu

| OlyJedi
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Spróbuj sprawdzić jeszcze tutaj:
    http://techmarket.pl/shop.php?a=opis...&categorie=114

E-1 + 14-54 za 3666

--
    emc

| OlyJedi
    Mieszka w
    Dębica
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    dzięki, j
    uż wysłałem im zapytanie , czy oferta aktualna i dlaczego dają tylko 12 miesięcy gwarancji, gdy standardowo Olympus, co jest dużym plusem daje przecież 24 miesiące gwarancji
    stanisław

Awatar nurek
    Mieszka w
    Kuj-Pom.
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Witaj Stanisławie,

Rozmawialem chyba z tydzień lub 2 tyg. temu ze sklepem www.fotozakupy.pl Pomimo iż w ofercie jest napisane że E1 jest niedostępny powiedzieli że jest jeszcze szansa, że dostaną kilka pojedynczych egzemplarzy.

Spróbuj dzwonić, może się uda. Powodzenia !!!

ps. Ja z żoną jestem jednym z tych którzy dojrzewali długo ale jeszcze zdążyli
    To była dobra decyzja. Ma madzieje że też Ci się uda. Daj znać co postanowiłeś.
    E-1 // C-5060 // ZD 14-54 // 40-150 // 35 Macro // FL-50 // EP-2 // SHLD-2

| OlyJedi
    Mieszka w
    Dębica
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Ja także do nich dzwoniłem, i uzyskałem tę samą odpowiedź, że nie mają i że może będą mieć jakieś modele E-1 w grudniu, tylko nie wiadomo czy na pewno. Gwarancji żadnej, radzili abym szukał dla bezpieczeństwa jeszcze w innych sklepach. Porozsyłałem zapytania i czekam na odpowiedzi. Dzięki pomocy Olympijczyków dostałem kilka linków z ofertami. Sprawdzam ich aktualność. Są to zestawy E-1 tylko+ob.14-54 w cenach od 3699 do 4199 PLN.Na razie nie odpuszczam, jeszcze walczę. Wszełem nawet za radą jednego zlympijczyków na stronę eBay-serwis wysyłkowy w USA, ale nie bardzo czuję jak traktować ich oferty.Tam widzę mają modele Olympusa, głównie E-300 i E-500 różne, ceny nawet bardzo atrakcyjne, E-1 niestety same body,obiektywu 14-54 wcale nie widziałem w ich ofercie, nawet luzem.Oni stosują licytacje, od wywoławczego 1$. Do cen trzeba doliczyć koszt wysyłki od 41 do 61 USD i jeszcze jeżeli dobrze zrozumiałem ubezpieczenie przesyłki zależne od wartości towaru. Płatność ,jeżeli wygrasz licytację z góry i dopiero szansa na odbiór sprzętu. Nikt z moich znajomych niestety nie korzystał z takiej formy i nie wiem czy po dodaniu wszystkich kosztów za trochę niższą cenę dostanę to co chcę ,sprawne beż śladów użytkowania, bo doczytałem tam, że część tego sprzętu była przekazana na testy, czy próby do przedstawicieli Olympusa, oni nazywają to wersja Demo i możliwe są drobne ślady użytkowania.Ale co ciekawe na wszystko roczna gwarancja. Tylko co to za frajda dostać np. sprzęt nie do końca pewny a potem go w kraju ewentualnie serwisować. Dlatego najpierw spróbuję u nas. A jak Ty z żoną oceniacie walory E-1?
    stanisław

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    obadaj tez tutaj:

http://www.foto-net.pl/sklep/pokaz_karte.php?&idt=8952

i ewentualnie:

http://www.fotored.sote.pl/go/_info/?id=475

w wakacyjnych dyskusjach prognozowaliśmy że pewnego dnia skończy się jazda, E-1 podrożeje a potem zniknie. zagadaj w tych dwóch miejscach.

sprzętu "demo", "refurbished" czy "powystawowego" wystrzegaj się jak ognia.

SIGMY bym nie brał, jeśli nie trafisz E-1 to chwytaj Pentax'a... dużo lepsze to niż jakiś Canon.

p.s. jeśli focisz 5050, to przesiadka na E-1 byłaby porównywalna do tego jakbyś wysiadł z osobowego, żółwiowatego pociągu i wsiadł w Intercity: inna szybkość, inna klasa. tylko koniecznie wrzuć soft 1.4, jeśli kupisz.

Awatar nurek
    Mieszka w
    Kuj-Pom.
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Stanisław, ja tam bym się w żadne eBuy nie pchał. Nie wiem dlaczego ale jakoś nie mam zaufania do takiej formy sprzedaży. Owszem kupuje cos z naszego Allegro (jakieś książki, statyw) ale już np. po swojego E1 jechaliśmy osobiście prawie 450km w jedną stronę. Może to głupie bo przecież też mogli go wysłać ale już jakoś tak mam. Na sprowadzenie z za oceanu na pewno nikt mnie nie namówi no chyba że przywozi to znajomy. No przynajmniej jeszcze nie dziś. Wydaje mi się że to duże ryzyko, za duże. Owszem można zaoszczędzić kilka złotych ale można też dużo więcej stracić. Myślę że jak dobrze poszukasz to na pewno znajdzie się coś w kraju.
    Jeśli chodzi o sam aparat to my jesteśmy zachwyceni. Maszynka jest super, ergonomia bez zarzutu nawet dla drobnych rączek mojej żony , zdjęcia rewelacja. No i w ogóle w ogóle cały jest piękny Miałem w ręku parę innych sprzęcików np. KonicMinolta, Canon ale to zdecydowanie nie to. Zresztą myślę, że w temacie zalet E1 już wszystko powiedziano więc nie ma co się rozpisywać. Uważam że na pewno warto poszperać i może jeszcze trochę poczekać.
    Wiem że jak się ma odłożone pieniążki to strasznie kusi żeby się ich pozbyć i w końcu dostać upragnioną zabawkę. Ale za nim wejdziesz np. w Sigmę dobrze się zastanów. Cierpliwość z reguły się opłaca a coś innego niż E1 zawsze zdążysz kupić.
    3mamy kciuki !
    E-1 // C-5060 // ZD 14-54 // 40-150 // 35 Macro // FL-50 // EP-2 // SHLD-2