dzięki blady
kolorki wyprałem nieco sam (desaturacja)
Zdecydowanie lepiej mi pasuje pusty kieliszek. Bardzo fajne zdjęcie.
Zazdroszczę tak chętnie pozującej modelki... (eh... może i ja kiedyś swoją przekonam).
Bardziej mi się widzi oczywiście B&W, a spośród tych ciężko wybrać najlepsze moim zdaniem.
Co do szkieł, to wolę pełne
Pozdrawiam
rada dla chętnych na robienie zdjęć czerwonego wina w kieliszku... to chyba nie może być wino))) Ja wlałem wino i na oryginalnym zdjęciu było... prawie czarne - po prostu nie przechodzi przez nie światło. Więc albo farbki albo rozcieńczyć wino wodą.
Aby uzyskać taki kolor wina jak na tej fotce musiałem powielić warstwę, na dolnej warstwie pobawić się color balanceRED, a na górnej założyć maskę...
Bardzo ładne te kieliszki. A rada co do wina cenna. Rozcieńczyć , resztę wypićTylko tak obok tematu - lepiej by się oglądało gdyby fotki miały ramki. Bo ja nie wiedziałem gdzie fotka a gdzie tło jest. I 26 lekko lewy bok zgubił w białym tle. Ale ładne i zadbane - szkło wyczyszczone
Podoba mi się.
IS 500 + osprzęt ; marny C 480
Pozdrawiam serdecznie - Yello 35
to oświetlenie sprawia, że nie trza AŻ tak dokładnie czyścić szkła
a co do ramek to jeszcze nie wypracowałem sobie jakiś ładnych i niefestyniarskich... mam jakieś tam pomysły ale nie przepadam za ramkami... no nic - spróbuję dzisiaj coś wymóżdżyć.
Jak ma mój gust ostatnie najładniejsze. Aczkolwiek w tej tematyce nie czuję się dobrze. Bo się na tym nie znam. W kolejności 3-1-2![]()
IS 500 + osprzęt ; marny C 480
Pozdrawiam serdecznie - Yello 35
dzięki. Ostatnie to też mój faworyt (ka)))