Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 89

Wątek: E1 i błąd AF. HAPPY END

| OlyJedi Awatar Morley
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    ...a sam prezes główny, który na ta okazje przybył z Japonii uczynil mu zaszczyt i w dowód uznania za ciężką pracę raczył skrócić cierpienie i oszczędzić wstydu, gdyby Czech jęknął przy otwieraniu brzucha... wykunując tradycyjne ścięcie głowy jednym ruchem prezesowskiej naginaty...

...I tym sposobem czeski serwis przeprosił za uchybienie, zmazał swoje winy i zachował honor...
    E1 & G1 | Lublin nad łąką przysiadł. Sam był. I cisza.

Mieszka w
    3Miasto
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Zapomniałeś dodać że Prezes Główny trzymał w rękach 50 - 200mm.
    Pozdrawiam,
    Marek

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Morley
    ...a sam prezes główny, który na ta okazje przybył z Japonii uczynil mu zaszczyt i w dowód uznania za ciężką pracę raczył skrócić cierpienie i oszczędzić wstydu, gdyby Czech jęknął przy otwieraniu brzucha... wykunując tradycyjne ścięcie głowy jednym ruchem prezesowskiej naginaty...
    Gwoli ścisłości - nie naginaty, tylko katany - a najprawdopodobniej wakizashi - czyli tym mniejszym mieczykiem, służącym do ścinania łepetynek...

| OlyJedi Awatar Morley
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Masz rację...mój błąd...

A skoro już to powiedzcie mi... "Tanto" jest formą noża prawda?
    E1 & G1 | Lublin nad łąką przysiadł. Sam był. I cisza.

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Ekhm. ................., ekhm ..................., ekhm ................. ten tego ............. chyba nie na temat Panowie
    było sobie życie

Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Witam

Jak widać temat zmieniony Poczatek końca. Aparatu jeszcze nie mam ale o tym zaraz....................

Tak więc jak pisałęm aparat wysłałem do serwisu 28.11 dzisiaj miał go przynieść do mnie kurier ale nie przyniósł. Pragne powiedziec że UPS to najgorsze dziadowstwo jakie chyba istnieje na Polskim rynku.

Drugi raz zostałem wystawiony przez ta firmę i to drugi raz w piątek. Poprostu kurier nie dotarł. Aparat też chciałem wysłac w piątek to też wtedy nie dotarł.................................. BEZ KOMENTARZA.

Co do aparatu to podobno jest zrobiony.

Olek miał go we wtorek 29.11 i tegoż samego dnia wysłał do Czech. Aparat był w Polsce po tygodniu tj w srode 7.12. Czyli Olek się uporał w 7 dni roboczych.

Miejmy nadzieję że wszystko będzie OK, ale tego się dowiem w poniedziałek.

A teraz kilka wiadomości, myślę że się przydadzą.

1. Olympus Czechy wysyła aparaty do Polski(chyba raz w tygodniu) , aparaty są w srode w nocy w Polskim serwisie.

2. Olympus Czechy pracuje w weekendy

3. Aparat wysyłamy tu :

Olympus Polska Sp. z o.o.
    Serwis – Dział Systemów Obrazowania
    ul. Ożarowska 40/42
    05-850 Duchnice

wysyłamy UPS numer na koszt Olka. Numer płatnika : 49205Y, wybierając usługę Standard

Telefon do serwisu : (022) 72 17 730 do 35 . Dzwoniłem kilka razy i zawsze ktoś odebrał gdy dzwoniłem pod koncówke 31. Reszta to milczenie.

Serwis czynny : 8.30-16.30

4. Do aparatu dodajemy : formularz zgłoszenia naprawy : http://www2.olympus.pl/consumer/imag...naprawy_v2.pdf

oraz

oryginał karty gwarancyjnej oraz kopia dowodu zakupu.

To chyba na tyle . Jak dostane aparat to zobacze czy wszystko jest OK. Tak wogóle to mieli jeszcze poprawić gume na gripie oraz wymienić tasiemke.

Pozdrawiam
    było sobie życie

Mieszka w
    3Miasto
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Pan Jacek Kowalczyk to szef serwisu.
    Pozdrawiam,
    Marek

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    To teraz Pan Jacek będzie musiał zmienić nr tel służbowego
    A wiadomo co dolegało E-1?

Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    OK. Aparat mam wreszcie. Guma przyklejona, taśemka wymieniona, AF chyba OK. Czy powinni dac jakąś kartkę co było naprawione ?

Bo mam tylko oznaczony objaw awarii jako B0019 i mam napisane że : "Nasi technicy zbadali Państwa sprzet i zalecają zwrócenie uwagi na prace ukladu ostrości. Wszystkie funkcje zostaną sprawdzone aby móc udzielić sześciomiesięcznej gwarancji na wszystkie części"

A w podjętych czynnościach : pusto.
    było sobie życie

Mieszka w
    3Miasto
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fotomic
    OK. Aparat mam :D wreszcie. Guma przyklejona, taśemka wymieniona, AF chyba OK. Czy powinni dac jakąś kartkę co było naprawione ?

Bo mam tylko oznaczony objaw awarii jako B0019 i mam napisane że : "Nasi technicy zbadali Państwa sprzet i zalecają zwrócenie uwagi na prace ukladu ostrości. Wszystkie funkcje zostaną sprawdzone aby móc udzielić sześciomiesięcznej gwarancji na wszystkie części"

A w podjętych czynnościach : pusto.
    Standartowy tekst, sprawdż czy cokolwiek naprawili.
    Pozdrawiam,
    Marek