Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 89

Wątek: E1 i błąd AF. HAPPY END

Mieszka w
    Ennis/Gdańsk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    No to sprawa się wyjaśniła. Oddasz go do serwisu? Opowiedz jak się to wszystko dalej potoczyło BTW, co się dzieje po przymknięciu?
    Pozdrawiam,
    Piotr.

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    P:

No jutro odbiera go odemnie kurier i aparat leci do serwisu, mam nadzieję że to zrobią.

Przy okazji wymienią tasiemkę i tą gumę na gripie mocniej przyleja(bo przy okienku do pilota robi się pecherzyk) co jest normalne.

CO się dzieje po przymknięciu ? Szczerze jest lepiej ale do ostrości torchę brakuje, a na f5 nie mam zamiaru focić.

Tak czy inaczej widac że problem jest , jutro lecie do serwisu. Trzymajcie kciuki żeby to było body bo na obiektyw nie mam gwarancji
    było sobie życie

Mieszka w
    Ennis/Gdańsk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Powodzenia
    Pozdrawiam,
    Piotr.

Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Powodzenia
    dzięki,nie wiedziałem że w systemie O takie coś mnie może spotakać. Ale nic to i tak najlepszy aparat na świecie.
    było sobie życie

Mieszka w
    Ennis/Gdańsk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Zawsze szkoda i złość ogarnia kiedy to padnie "na mnie"... W procesie technologicznym tak to już jest, że coś się może nie udać, szczególnie jeśli po drodze jest człowiek. Olympus nie jest wyjątkiem. Owszem usterek jest nieporównanie mniej ale niegdy nie będzie tak, że znikną całkowicie i niestety każdemu mogą się przytrafić...
    Zwracam też uwagę, że problemy o których tu mówiono to BF rzędu kilku milimetrów! Dyskusje na cyfrowej dotyczą zaś FF/BF o rząd wielkości większych, nieprzewidywalneego ustawienia AF, różnego zachowania z różnymi obiektywami (z jednym FF z drugim BF i co wtedy zrobić ) itp. Polecam poświęcić chwilkę i odszukać posty Wojtka Garwola na cyfrowej...
    Pozdrawiam,
    Piotr.

Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    DObra, więc aparat wysłałem do serwisu.

Odemnie wyszedł w poniedziałek.
    Wedle moich informacji serwis go odebrał 10 rano(wtorek). Chyba nie wytrzymam i dziś po południu zadzwonie i zapytam czy już coś wiadomo w mojej sprawie.

Zrobiłem strone internetową dla serwisu(mają neta), aby zobaczyli sobie w czym jest problem. Przy okazji tak ją zrobiłem, że jak wlezie na nią serwis to będą o tym wiedział .

Poinformuje co i jak.
    było sobie życie

Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    No dobra cd

Nie zauwazyłem poprostu, że wczoraj seriws juz był na mojej stronie z rańca (nie spodziewałem się że tak szybko).

A więc aparat wedle historii paczki został odebrany o 10 rano. Zadzwoniłem dziś do serwisu(swoją drogą to nie lada wyczyn), pan uprzejmie mi odpowiedzial iz wczoraj o godzinie 13 zostal aparat spakowany i poszedł do serwisu Europejskiego w Czechach . IMO bardzo, bardzo szybko. Oczywiscie panowie po zapoznaniu sie z moją stroną(na której umiesciłem fotki) potwierdzili że jest problem, czyli potwierdzili to co ja napisałem.

Wstępne diagnoza : na 100% walnięte body, coś z matrycą (przesuniętą). Z obiektywem wszystko OK(najprawdopodobniej).

Aparat powinien wrócić w połowie przyszłego tygodnia do Polski. Czyli do wtorku/środy chłopaków nie nękam telefonami.

Więc czekamy..........
    było sobie życie

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    to cos Ci napisze

moj E1 byl w serwisie 4 razy

1) matryca miala pieeeknego babola (hot pixel), ktory ciagnal czerwona linie w dol kadru - serwis czechy olal to cieplym moczem i mamy naprawe nr

2) matryce wymienili i dorzucili BF gratis (taaa, backfocus), matryce dostalem jeszcze gorsza - hoty pojawialy sie juz od 1/3 s przy iso 100, to mamy naprawe nr

3) wymieniono sensor AF zamiast go wyregulowac, matryca ta sama: popisalem do Oly JP i Oly CZ, w JP sie bardzo zdenerwowali, ze sobie europejczycy psuja opinie JP, kazano mi wyslac aparat do naprawy nr

4) niemal z pocalowaniem w raczke odezwano sie do mnie z Oly Polska z pytaniami o moje zyczenia i sugestie, po ktorych dostalem aparat z nowa matryca (ta to czysta jak lza) i wyregulowany AF

i teraz tak: ciekaw jestem jak po tych przejsciach (sierpien/wrzesien 2005) serwis CZ potraktuje Ciebie (tak, tylko tam jest to naprawiane, nasi pakuja i wysylaja)
    pozdrawiam
    K.Gajda (cra3y)

Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    cra3y, no kurcze widze że to u Ciebie nie za ciekawie wygladąło. KOmpletenie masakra. Ale skoro interweniował OJ to może się coś zmieniło.
    było sobie życie

Zwycięzca OlyRulez
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    podobno szef serwisu w Czechach po calym zajsciu musial rytualnie otworzyc sobie brzuch na rynku....
    Pozdrawiam
    Coral