Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Wywiad z TOSHIYUKI TERADA

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Draxan
    A dlaczego ma nie byc, pamietajcie ze to System 4/3 i zrobili wszystko lacznie z obiektywami jesli to bedzie srednia klasa to musi miec wymenna optyke z systemu 4/3 bo inaczej Olympus sobie gola strzeli tzw samobuja.
    mam wątpliwości czy to bedzie nowa linia, ponieważ np. firma Sony wypusciła R1, określany jako aparat półprofesjonalny a nie koniecznie z wymienna optyką.
    Chyba, że czegoś nie doczytałem i R1 to aparat półprofesjonalny w klasie hybryda. A z drugiej strony to jak aparat typu hybryda robi lepsze zdjęcia od tego z wymiennymi obiektywami to wystarczy zastanowić się czy nie lepiej kupić właśnie aparat z obiektywem na stałe, jeśli tylko zakres ogniskowania komuś odpowiada.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andytown
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    głównym argumentem za lustrzanką z niewymienną optyką jest kwestia kurzów.. którą defakto Oly rozwiązał....

i druga sprawa.... oly zauważył ze najlepiej to się zarabia na obietywach.. więc nie ma sensu dawać super stałego obiektywu.. bo i tak za 3-4 lata będzie przypięty do słabej elektorniki.. lepiej aby dobry obiektyw można było zabrać ze sobą do nowego... Olympusa.. e-10/20 mimo że były udanymi konstrukcjami nie pozostwiły użytkownikom na stanie zbyt wielu przywiązujących do marki akcesoriów.. co powoduję ze często użytkownicy e-10 zmieniali aparat na d70.. znam takich kilku...

a wymagania to... e-500 plus jego minusy.. ktore ma e-1... olympus ma wszystkie częsci, oby miał ochotę je poskładać...
    Próbowałem już wielu kochanek i zawsze wracam do OLI

www.fotochwila.pl - zdjęcia ślubne, portrety

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez andytown
    a wymagania to... e-500 plus jego minusy.. ktore ma e-1... olympus ma wszystkie częsci, oby miał ochotę je poskładać...
    a to ładnie powiedziane... mi na szczęście odpowiada E-500 i chyba bym sobie jakąś krzywdę zrobił jakbym musiał czekać do 2006 roku na pasujący mi aparat. Z tego co mówi Pan Terada to mają zamiar na początku roku mówić, a od mówienia do pokazywania to może trochę minąć...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andytown
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    ja mam E-1 ale nie ukrywam ze ewentualne inwestycje w szkiełka uzależniam od pokazania się następcy... wtedy pokupuję parę szkiełek .. a za 2-3 lata wymienie... body
    Próbowałem już wielu kochanek i zawsze wracam do OLI

www.fotochwila.pl - zdjęcia ślubne, portrety

Hal
    Gość
    A mnie by zadowoliła stała 10 mogłoby być f4 tak za max 1500 zł
    Odniosłem wrażenie czytając wywiad że gość mówił tak żeby coś powiedzieć ale żeby nic konkretnego nie powiedzieć